Vargen kommer!

”Vargen kommer!” ropar de fyra borgerliga gruppledarna på insändarplats idag. Artikeln försöker måla upp någon bild av att (s) ändrat skepnad från Holmlunds tid vilket är fullkomligt ologiskt eftersom det är Lennart Holmlund som styr även idag.

Socialdemokraterna står trygga i en politik som garanterar både utveckling, en trygg välfärd och satsningar på att ställa om Umeå. Faktum är ju snarare det är de borgerliga partierna i Umeå gjort en kraftig högersväng. Man tar efter förslag från sina borgerliga lokalavdelningar i storstadsområdena och försöker ompaketera som något fräscht.

Det är utförsäljning av stora delar av det kommunala bostadsbolaget(AB Bostaden). Okontrollerad utmamningsrätt. Det är upphandling av handikappomsorgen och 180 miljoner i sänkta skatter. Kommunal städpersonal ska tvingas ned på knäna genom konkurrensutsättning för att göra arbetsvillkoren så hårda som möjligt. De socialliberala krafterna inom alliansen får stå tillbaka när Moderaternas expresståg dundrar på in i klassamhället. Det enda som är konstant är att marknadskrafternas utrymme ska öka. Det är också Umeå-alliansen som med sin förkärlek för blockpolitik som är det största hotet mot umepolitikens möjligheter att leverera långsiktiga blocköverskridande överenskommelser.

Nåväl. Vi har viktigre utmaningar framför oss än att försöka definiera varandra. Låt mig ta ett alarmerande exempel. Tiden att klara 2 graders målet för jordens uppvärmning är ute. Nu väntar massdöd av jordens arter, 30% kan vi räkna med kommer att dö. Och detta är bara början, just nu finns det inte mycket som tyder på att vi ska lyckas begränsa utsläppen för att trygga vår egen existens. Vi talar om kanske 150 år innan människan utrotat sig själv.

Låt oss anta framtidsutmaningarna.

2 kommentarer

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Vi håller på att arbeta fram ett lekplatsprogram som gör en extra genomgång av lekplatserna som hotas av nedläggning. Samtidigt följer vi ekonomin mycket noga inför budgetarbetet i höst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se