Nya kommunfullmäktige!

Idag sammanträder Umeås nya kommunfullmäktige. Vi kommer att välja presidium för de kommande fyra åren och det blir i sedvanlig ordning beslut i övergripande frågor samt en och annan interpellation.

Socialdemokraterna har ett antal nya ledamöter i sina led som nu gör sin debut i kommunfullmäktige. Vi är inne i en generationsväxling och av våra 24 ledamöter så är 10 stycken 40 år eller yngre. Vi har glädjande nog en särskilt stark återväxt av unga starka kvinnliga företrädare och jag tänkte nämna några:

  • SSU-Umeås duktiga ordförande Irma Olofsson tar plats som ordinarie ledamot. Irma är 22 år och har under lång tid varit en av stöttespelarna i den starka ungdomsgeneration som växt fram inom Umeås socialdemokrater.
  • Marrikk Henriksson, ordförande för Transport avdelning 28 tar också plats som ordinarie ledamot. Som ordförande för en avdelning som organiserar medlemmar i en utsatt verklighet tar hon med sig mycket erfarenhet till den socialdemokratiska partigruppen.
  • SSU-Västerbottens ordförande Paulina Granberg är också en av de nya men som varit med hur länge som helst trots att hon bara är några år över 20. Paulina är en av våra starkaste feministiska företrädare och en prövad kulturnämndspolitiker.

Socialdemokraterna i Umeå står raka i ryggen inför en ny mandatperiod med ett nytt lag. Vi kommer att fullfölja vår politik och söker samverkan med övriga partier för vår politik. Nu kör vi!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se