Socialtjänsten prioriterad

Socialdemokraterna har presenterat sitt budgetförslag för Umeå kommun. Det är en stram budget där vi nu börjar bromsa in investeringstakten och gör en tydlig prioritering av driftsramarna för skolan och socialtjänsten. För Individ- och familjenämnden innebär det att vi trots det tuffa läget kompenseras i princip fullt ut för indexuppräkning och volymer. Det är nämnden ensam om och det förpliktar till att fortsätta hålla fokus på att genomföra de förändringar av verksamheten som vi är inne i.

Den politiska ledningen i nämnden arbetar just nu med olika frågor. Vi har dels ett stort fokus på att stabilisera situationen hos individ- och familjeomsorgens myndighetsavdelning gällande barn- och unga. Där upplever vi en ökad mängd ärenden rörande barn vilket gör att arbetsbördan ökat. Här följer vi utvecklingen och har gått in som garant för både högre löner och särskilda handledartjänster för specialistsocionomer.

Samtidigt med det pågår ett arbete att titta över vilket stöd och service man kan förvänta sig av socialtjänsten. Det är beslut som måste tydliggöras av politiken så att alla medarbetare kan vara trygga med vad som gäller. Under juni kommer nämnden fatta beslut.

Sist men inte minst har vi antagit en ny strategi för omsorgen som har tydliggjort nämndens inriktning. Vi lägger kraften på att den enskilde ska kunna komma ut i arbete och få möjligheter att kunna vara aktiv i samhällslivet. Alla människor behövs och vi vill att en arbets- och sysselsättningslinje ska gå som en röd tråd genom socialtjänstens stöd inom omsorgen.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se