Stärkt anställningsskydd i kommunen

Den socialdemokratiska kommunledningen sammanträder idag för att lägga upp arbetet inför hösten. Nu drar allt igång på allvar igen efter semestrarna. Sommaren har varit lugn, för egen del har jag mest varit hemma i Umeå men hunnit med lite fjällvandring ett par dagar i Hemavan. Sveriges natur är verkligen fantastisk.

En viktig fråga som jag nu jobbar vidare med är snabbare konvertering av tidsbegränsade anställningar till tillsvidareanställningar för kommunens anställda. Det vill säga hur länge ska man behöva arbeta på en tillfällig anställning som vikariat eller under en viss period innan det övergår i en ”fast” anställning.Tidigare har vi genomfört en 2-års konvertering inom kommunals avtalsområde och nu går vi vidare och tittar på ett års konvertering. Innan sommaren la Socialdemokraterna ett uppdrag till personalfunktionen att utreda detta vilket vi måste göra av flera skäl. Dels kan det finnas kostnader för nämnderna när det gäller utbildning och sen måste man tekniskt utreda hur detta ska regleras avtalsvägen när det gäller krockar med återanställningsrätten.

När detta är klart är min förhoppning av vi kan genomföra reformen i hela kommunen för samtliga anställda. Vi ska ha trygga anställda i Umeå kommun. Det ligger också helt i linje med att klara framtidens kompetensförsörjning.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se