Fri invandring!

LO gick igår ut och varnade för att reglerna kring arbetstillstånd leder till en skrupellös handel. Arbeten som inte finns utannonseras i Sverige och flyktingar köper för dyra pengar rätten till arbetet som i verkligheten inte finns för att kunna ta flygvägen komma hit och söka asyl. De fackliga organisationerna efterlyser nu att utannonserade arbeten ska vara juridiskt bindande för att stävja detta missbruk av arbetstillstånd.

Att det ser ut så här har att göra med att Allianspartierna och Miljöpartiet 2008 ändrat reglerna kring arbetskraftstillstånd så att arbetsgivaren inte längre behöver motivera varför man behöver ta hjälp av arbetskraftsinvandring. För allianspartierna handlade det om att knäcka fackets inflytande över processen och den vanligt blinda tron på marknaden och den fria rörligheten. För Miljöpartiet var det den sedvanliga naiviteten och idealismen som gjorde att man ville ha det så här. Lägg på detta sedan allianspartiernas blockerande av fackens möjlighet att kräva kollektivavtalsenliga löner för de som kommer hit och arbetar och du har en härlig mix på arbetsmarknaden.

Svenska arbetstillfällen och betalande av skatter har därför skeppats ut till låglöneländer vars arbetare fått komma hit och jobba för svältlöner. I dag kan du knappt se en svenskregistrerad lastbil på svenska vägar och det är vilda västern som gäller. Tror någon att dessa partier tar sitt ansvar för detta? Icke. Moderaterna gör istället massa pseudoutspel om organiserat tiggeri och hårdare straff för flyktingsmugglare för att vinna väljare av Sverigedemokraterna vilket inte löser problemen med kaoset på arbetsmarknaden. Uppenbarligen ska invandringen vara helt fri och oreglerad gällande arbetskraft så att folk kan utnyttjas hur som helst.

Allianspartierna och Miljöpartiet är rasisterna i Sverigedemokraternas bästa valarbetare. Det är rent förjävligt hur illa skött detta är och nuvarande regering är i sin tur säkert blockerad av Miljöpartiet. Men LO:s varning måste tas på allvar. Man måste i ett samhälle ha system som håller över tid.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

 

 

 

Arkiv
RSS Nytt från vk.se