Fikapaus

Idag vart det en lång dag med möten. Det har varit mycket intensiva veckor på slutet, men en kaffe under eftermiddagen slank då ned.

Det som varit roligast i veckan var ändå att nämnden var inbjuden till kommunstyrelsens arbetsutskott för att berätta om vårt arbete. Det var ett år sedan vi var där senast och väldigt mycket har hänt sen 2016. Nämnden som helhet har gjort ett hästjobb med att klara verksamheten samtidigt som heltidsinförande, krångel med lönesystem och annat tagit mycket kraft.

Vår öppenvård inom individ- och familjeomsorgen för unga har omstrukturerats och vi har färre HVB-hems placeringar. Ensamkommandeverksamheten har gjort ett jobb utan motstycke med att klara statens sänkta ersättningsnivåer och ändå ge ett bra stöd till ungdomarna. Samtidigt som vi inom LSS-verksamheten från i måndags nu har beslut på en kommunal kraftsamling kring att ta fram LSS-boenden.

De insatser som gjorts det här året av nämndens personal förtjänar ett stort beröm. Som ordförande är jag stolt över arbetet i Individ- och familjenämnden och det lät som vid dragningen att arbetsutskottet också var det.

Samtidigt ska vi komma ihåg att många av er ute på golvet sliter hårt och gjort så under lång tid. Jag vet det då jag själv jobbade över 11 år i socialpsykiatrin innan jag landade i den här rollen. Det hänger på mig och andra att ständigt lyfta upp er situation och se till att vi får bra förutsättningar. All heder till er, det ni gör varje dag förtjänar all respekt.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

 

Andreas

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se