Akutboende på plats

Idag öppnade Öppen gemenskaps akutboende. Detta är ett samarbete med Individ- och familjenämnden för att erbjuda tillfälliga boendeplatser till personer i akut hemlöshet.

Bakgrunden är att det blir allt svårare att ta fram tillfälliga platser för att möta de behov som finns i en snabbt växande stad. Vi behöver ha tillgång till fler platser för att människor inte ska behöva sova utomhus.

Samtidigt ska inte detta boende bli en förvaringsplats. Människor ska fångas upp och slussas till ett eget boende. Detta är helt centralt. Säkerheten är också den väl uttänkt och på plats.

Ser dock att Anna-Karin Sjölander(c) är missnöjd. Hon anklagar socialdemokratin för att inte förstått behovet av akutlösningar för hemlöshet förrän nu. Det är inte ett korrekt påstående och känns tråkigt att det ska bli käbbel om detta.

Från socialdemokraternas sida har vi under lång tid arbetat för att åstadkomma en mångfald av jourplatser. I den strategin är det här akutboendet en av många pusselbitar, inte en universallösning.

Sant är dock att vi inte delar Centerpartiets förslag att blanda olika målgrupper som barnfamiljer och missbrukare. På sättet vi ordnar stödet känns ambitionen igen. Barnperspektivet måste gå först.

Andreas Lundgren(s)

Ordf, Individ- och familjenämnden

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se