Rörsch berättar

I dagens Folkbladet får så till sist den kommunale tjänstepersonen själv, Kerstin Rörsch, kommentera Moderaternas uthängning av henne:

Tjänstepersonen Kerstin Rörsch berättar nu hur hon upplevde moderaternas ifrågasättande av hennes uttalanden som oberoende:

Hur upplevde du helgens hätska debatt?

– Moderaterna menar att jag inte är uthängd, men då undrar jag hur de gör när de hänger ut någon. De väljer en högst privat bild av mig, i pyjamas, och jag kan inte se det som något annat än att jag som kvinna ska framställas som oprofessionell. Det var naturligtvis jobbigt att bli uthängd, jag var på weekend med min man och skulle gå ut och fick istället sitta och svara i den där tråden, svarar Kerstin Rörsch som trodde att hennes Facebook-konto var privat, när hon ställt in att bilderna bara är tillgängliga för hennes närmaste vänner.

– Jag känner mig som en bricka i ett politiskt spel, med tråkiga Trumpvibbar, fast jag inte har en tung roll i partiet. Jag har fått stort stöd och uppbackning av vänner och kollegor, men det går inte att fortsätta om man blandar ihop ideella engagemang och yrkesutövning. Det här skapar en otrygghet hos anställda inom Umeå kommun, jag hoppas jag är den sista att drabbas.

– Som tjänsteperson är jag alltid opolitisk i mina uttalanden. Att man försöker misskreditera mig, det är ett sätt att säga att jag har begått tjänstefel. Min partibeteckning har inte med saken att göra och ingen har ifrågasatt statistiken jag uttalade mig om, fortsätter Kerstin Rörsch.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se