FUB Umeå uttalar sig om habiliteringsersättningen

I dagens VK uttalar sig intresseorganisationen FUB Umeå(föreningen för utvecklingsstörda barn, unga och vuxna) till stöd för vårt förslag att höja habiliteringsersättningen och koppla det till prisbasbeloppet.

Det här är en seger för FUB Umeå som i motvind under lång tid lyft frågan och velat koppla det till prisbasbeloppet. Mycket bra att känna det stödet från en så viktig organisation.

Samtidigt rör det på sig bland partierna. Vår samarbetsparti Miljöpartiet stöttar förslaget och under gårdagens arbetsutskott aviserade Moderaterna att man ställer sig bakom och inte tänker krångla till detta förfarande med återremisser och annat.

Det sista vi nu har tid med är fördröjningar. Snart har en tredjedel av året gått och vi har inte fått något beslut på plats än pga svårigheten att få besked från staten om statliga stimulansmedel. Nu ska detta på plats och så fort som möjligt.

Samtidigt vill vi från (s) sida att fler partier ska ställa sig bakom så att förslaget håller över tid med kontinuerlig uppräkning. På nämnden om två veckor kommer beslut att tas och min förhoppning är att nämnden agerar klokt och stödjer oss.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

 

30till46

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se