Ta en titt på bilden…

Röbäck

Ta en titt på bilden. Vad ser du?

Bilden är tagen utanför Coop i Röbäck. Under eftermiddagen samlades socialdemokrater för att knacka dörr. Vi samtalade med 150 personer om situationen i Röbäck och tankar inför valet.

Samtidigt hela helgen stötte umebor på socialdemokrater utanför köpcentrum och vid sin ytterdörr. Under fredagskvällen ordnade Holmsunds socialdemokratiska förening ett offentligt möte med kommunalråd Hans Lindberg.

Det du ser på bilden är folkrörelsearbete. Kärnan i socialdemokratin. Idén att demokratin måste byggas av folket, för folket.

Mötena med människor, hur vi tillsammans med boende lyfter upp lokala frågor, fixar med flytt av fritidsgården på Ersboda eller ser till att Umedalen får en äventyrspark. Allt det är ett resultat av idogt arbete på basnivå där politiken formas av många tillsammans.

Du kommer inte se socialdemokraterna täcka baksidor på bussar i Umeå i det här valet heller. Vi bygger inte jättelika kampanjbudgetar för ett par månaders valrörelse. Vi är inget PR-parti utan en folkrörelse. Vi är arbetarrörelsen.

De pengar vi har lägger vi på att våra lokala föreningar i bostadsområdena och fackliga s-föreningar kan trycka upp lokala tidningar och dela ut. Vårt valarbete sker under en hel mandatperiod, en kaffekopp och ett samtal i taget.

När du gör dina valkompasser inför valet kommer du aldrig läsa om det här. Ändå är det detta som är socialdemokratins DNA. Inte om Stefan Löfven sa något bra för dagen eller för eller emot något på en fråga i valtestet.

Det finns många politiska motståndare som gillar att klanka ned på socialdemokratin. ”Socialdemokraterna är klumpiga, för långt åt höger, för långt åt vänster eller bara otidsenliga” hävdar förståsigpåarna.

Men medan de sitter i sina mötesrum och ska berätta om hur det är så är socialdemokrater ute och samtalar med människor. Håller studiecirklar. Hjälper arbetskamraterna till bättre villkor. Knackar dörr. Bara det här valet kommer vi att ha 40 000 samtal med boende i Umeå kommun.

”Vi ses igen kamrater, du tar uppgång A och jag tar uppgång B” sa Olof Palme en gång. Och så är det, folkrörelsearbete blir aldrig omodernt.

Vem vet, snart kanske det plingar på hos dig?

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

En kommentar

  1. Pingback: Flash! Ny mötesplats på Ersboda folkets hus | Andreas Lundgren(s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se