Skämmes Försäkringskassan

Försäkringskassan fortsätter döda socialtjänsten i Umeå med sina kostnadsövervältringar inom personlig assistans.

Hur är det möjligt att denna slakt av arbetsvillkor och verksamhet få fortsätta ohindrat i smyg? SKL gör ingenting för att företräda kommunerna. Ska verkligen kommunerna betala en krona mer till denna organisation?

Vad är oddsen att besluten alltid tycks hamna under 20 timmar grundläggande behov/vecka? Nä just det.

Jag struntar fullständigt om det är en rödgrön eller borgerlig regering. Det här myglandet av kostnader till kommunerna är en skandal och Försäkringskassan är helt utom kontroll. Nu måste regeringen agera.

Nu får banne mig den politiska riksdagsnivån börja agera mot det här. Försäkringskassan måste få regleringsbrev att bedöma behov efter behov och inte med målet att hamna under 20 timmar.

Sen måste partierna bakom januari-överenskommelsen få fram lagförslaget om en huvudman. Det förslaget får inte bli liggande för att hela LSS-utredningen hamnade i byrålådan.

2 kommentarer

  1. Svenne

    Problemet ligger i att regeringen bestämmer hur det ska vara, men har noll koll i uppföljning. Och vi bör införa tjänstemannaansvar OMG, idag jobbar myndigheter efter egna agendor.Måluppfyllnad måste uppföljas .

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Jag tror en faktor som gjort det svårt är att det skiljer sig i landet. Det är inte så att kommunernas bild är likartad vilket gör det svårare för SKL. Men det är ingen tvekan om att staten fört över mångmiljardbelopp på kommunerna de senaste åren vilket är en jätteskandal. Det som är otroligt irriterande är att förslaget om att stoppa det delade huvudmannaskapet dröjer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se