Socialdemokraterna har idag i Almedalen lanserat en välfärdskommission

Bra med kommission. Men vid sidan av de strategiska övervägandena så måste medel ut i stor omfattning till kommuner och regioner redan i höstens budget. Socialdemokraterna måste till varje pris stoppa krisen i välfärdssektorn. Något annat duger inte och nu är det nog på upp och nervända världen i svensk politik.

Det får vara slut på nedskärningar i socialtjänsterna och inlåsande statsbidrag i skolan. Det är helt galet att kommunerna skär bort förebyggande verksamheter och lägger ned äldreboenden för att man på statlig nivå prioriterat betala på en redan låg statsskuld eller sänker skatterna med 100 miljarder som högerpartierna ägnat sig åt tillsammans med SD.

Sen måste finansieringsprincipen upprättas. Personlig assistans ska repareras och finansiering fram till kommunerna. Det här har över 15 år varit ett haveri som måste lösas ut. 2,5 miljarder har under radarn förts över på kommunerna men vad det verkligen kostat i fler 9:9 boenden vet ingen. Det mänskliga lidandet av att få fel insatser tillkommer.

Om Centerpartiet och Liberalerna inte ställer upp nu så får Socialdemokraterna helt enkelt ställa samarbetet på sin spets. Äldre, barn och personer med funktionsnedsättning ska inte ta smällen för dessa uppenbara systemfel. Och det är bråttom.

Ska nån lösa dessa problem så är det Socialdemokraterna. För egen del har jag skrivit om detta många gånger och kommer göra det jag kan från min lokala horisont till att det ska bli ordning i detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se