Socialtjänsten rustar sig för att klara bemanning och kommande smitspridning

Socialtjänsten i Umeå befinner sig i stabsläge och det sker förberedelser för att hantera kommande smittspridning. Fullt fokus nu på att klara bemanning och stoppa smittspridningen. Det är ett mycket stort antal små enheter det handlar om bara inom LSS, så då förstår ni utmaningen. Tillkommer gör hemtjänst, IFO och deras boendeformer.

Som umebo kan du vara trygg och lugn i att Umeå socialtjänst gör allt vi kan i rådande situation. Beredskapsplaner och handlingsplaner är upprättade och vi följer läget noggrant. Att klara bemanningen ställer stora krav på vår organisation.

Tyvärr förstår vissa partier uppenbarligen väldigt lite om den situation vi står inför. Nu har jag fått en enkel fråga till kommunfullmäktige om en vecka från Sverigedemokratena i Umeå om man inte skulle kunna införa en manual för kontaktpersoner?!

Demokratin tillåter dessa frågeställning så inget tu tal om det. Men har man minsta förståelse för det som nu sker så är det kanske inte mest prioriterat att belasta tjänstemännen i stabsläge med att filosofera om olika ämnen. Här gäller det att skydda äldre och funktionsnedsatta från smitta.

Det är inget annat än en skandal hur SD i Umeå nyttjar sina resurser de får från skattebetalarna till den politiska verksamheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se