Debatten om orosanmälningar vid sexköp blir nu nationell

Tänker återkomma här på bloggen till den stora seger för Sveriges arbetare som inkasserades förra veckan när EU-parlamentet fastställde nya regler för transportnäringen. I 10 års tid, mot borgerliga partiernas motarbetande, så har Socialdemokraterna och Fackföreningsrörelsen kämpat för schyssta villkor på landets vägar. Kollektivavtal ska gälla och företagen ska betala skatt i Sverige som har permanenttrafik här. Nu är det verklighet och regelverket börjar gälla om 18 månader, grattis Sveriges chaufförer och åkeriföretag!

Dagens blogg handlar dock om något annat. Debatten om orosanmälningar vid sexköp blir nu nationell. Idag i Expressen skriver EU-parlamentarikern och tidigare migrationsministern Helene Fritzon(S) med kollegorna Elin Gustafsson och Carina Ohlsson  om att man vill se obligatoriska orosanmälningar vid sexbrott. I artikeln refereras till mig och Umeås arbete med att sexköp är ett brott som ska tas på allvar.

Man ska komma ihåg en sak i detta när man läser artikeln, polisen i Umeå är inte ”övernitiska” i att anmäla sexköp, däremot så följer man lagstiftningen om orosanmälningar(SoL 14 kap). Och det är detta som skapar uppståndelse, då samhället i övrigt inte hanterar detta som det sexualbrott det är. Men det säger mer om hur otidsenlig svensk lagstiftning är än något om polisen i Umeå.

Läs debattartikeln här:
https://www.expressen.se/debatt/pappor-som-koper-sex-ska-anmalas-till-socialtjansten/?fbclid=IwAR1kX28z5OE99Ihp6CxclMBjF-hrDO0AUzmNYaFIiUZbosUuvk5XqVfcn8Y

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se