Liberalerna kräver ännu mer sänkt skatt

Hann knappt skriva gårdagens blogg om Liberalernas ingångsvärde i höstbudgeten på 30 miljarder. Det följde man upp idag med nya skattesänkarkrav på arbetsgivaravgiften.

Notera att detta går utanför coronabekämpningen där regeringen redan utlovat och arbetar vidare för kompensation till näringsliv och kommuner. Detta här är ideologiskt drivna skattesänkningar i ett läge där Sverige måste använda varje krona rätt för att klara både näringslivets och välfärdens behov.

Det är totalt vansinne.

Samtidigt står Sveriges kommuner och regioner redan INNAN Corona i ett krisläge. När nu andelen äldre ökar kraftigt så klarar inte kommunerna lagkraven. Det behövs 90 MILJARDER i kommunsektorn bara för att upprätthålla nuvarande standard. I många små kommuner är situationen akut.

Det vi vet med all säkerhet från tidigare kriser är att börjar massuppsägningar i kommunerna så är det kört. Det måste till varje pris förhindras för att inte fördjupa krisen ytterligare.

30 miljarder motsvarar utslaget på Sveriges kommuner cirka 300 skattemiljoner för Umeå kommun. Det är otroligt mycket pengar och oförmåga från staten att agera kommer framtvinga lokala chock-skattehöjningar över hela landet.

Sabunis högerfalang i partiet kommer naturligtvis försöka bortförklara dessa prioriteringar. Nu är det bara att hoppas att de socialliberala krafterna i partiet påpekar det orimliga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se