Svårt att sätta ord på

Idag är det kommunfullmäktige. Många ärenden ska upp och en del berör pågående pandemi. Vi är mitt uppe i den med höga smittotal, men när vi summerar 2020 kan vi se att verksamheten så här långt har vi stått upp mycket väl.

Ute i socialtjänstens verksamheter fortsätter arbetet med att förhindra och begränsa smittspridningen. Sedan i mars har Individ- och familjenämnden och Äldrenämnden befunnit sig i stabsläge. Allt fokus ligger på att rädda liv.

Insatsen som funktionshinderomsorgen gjort 2020 under rådande pandemi går inte att sätta ord på eller sammanfatta. Under stora delar av året där smittan ökat i samhället har vi sett i princip nästan inga bekräftade fall. När det på slutet ökat så har det varit begränsat.

Hundratals arbetslag har kämpat för att hålla smittan borta och rädda liv hos riskgrupper. Personalen har tagit ett stort ansvar samtidigt som socialtjänsten har tvingats till stora omställningar, jobbiga nedstängningar och nya rutiner.

Å nämndens vägnar som ordförande vill jag uttrycka hur imponerade vi är av ert arbete. Detta är en historisk insats ni gjort och vi ber er fortsätta orka hålla i.

Jag vill slutligen också skicka ett beröm till boende och anhöriga inom funktionshinderomsorgen som många bidragit till att hålla borta smittan. Året har inneburit stora omställningar, jobbigt att inte kunna ses som man är van vid och med nedstängningen av daglig verksamhet så blev det annorlunda dagar. Men ni har jobbat på i de anpassningar som gjorts. Tack ska ni ha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se