Många förtjänar att uppmärksammas

Jag har i tidigare inlägg beskrivit den insats som funktionshinderomsorgens arbetsgrupper gjort under pandemin för 2020. Tillsammans med de boende har de lyckats begränsa smittspridningen av covid-19 i verksamheten.

Det är ett väldigt starkt betyg till vår omsorg.

Men det finns fler enheter som förtjänar uppmärksammas. Vid sidan av gruppboenden, daglig verksamhet och hemtjänst så finns det fler arbetslag som fått slita hårt under året. Det är svårt att uppmärksamma alla, men jag tänkte berätta om några av dem för er och citera ur de hedersomnämnanden som gjordes i samband med årsbokslutet. Det är viktigt att uppmärksamma det arbete som görs när vi fortsätter hålla i och hålla ut.

Hälso- och sjukvårdspersonal

Chef Helle Laegaard Forsgren har tillsammans med funktionshinderomsorgens sjuksköterskor varit nyckelpersoner i denna pandemi.

”….De har genom ett lugnt bemötande, flexibla lösningar och ett systematiskt arbetssätt skapat en trygghet i organisationen som väglett oss alla i de utmaningar som pandemin medfört.”

Lager för skyddsutrustning

Hjärtat för vårt arbete med pandemin skapades när Magnus Börlin tillsammans med medarbetare från Prevention utformade en helt ny arbetsplats i form av ett intern lager för skyddsutrustning.

”…..Med stor professionalitet och en hög servicenivå, samarbetsförmåga och känsla för logistik har de på kort tid, inte bara blivit en sammansvetsad grupp, utan även bemästrat ett uppdrag som för många andra varit omöjligt.

Deras välstrukturerade arbete är en viktig anledning till att vi klarat oss så väl igenom år 2020.”

Första linjen

Ulrika Block och hennes medarbetare har framgångsrikt lyckats anpassa sitt sätt att arbeta under pandemin till de förändrade förutsättningarna.

”….Med en positiv inställning och med stor följsamhet, har de tillsammans hittat nya sätt att samverka på ett professionellt sätt. De har därför med gott resultat kunnat fortsätta möta upp och vara en betydelsefull kraft i det viktiga arbetet att utifrån identifierade behov ge stöd, råd och tidiga insatser till barn, unga och deras familjer.”

Biträdande verksamhetschefer

”…Under brinnande pandemi har stöd och omsorgs samtliga biträdande verksamhetschefer lyckats att leda och styra i kris. Framgångsrikt har de bemästrat att hantera all den oro och ständiga behov av omorientering som varit nödvändig. Med invånarnas hälsa i fokus har de med bibehållet arbetsmiljöperspektiv kunnat upprätthålla ett nära ledarskap. En bedrift som har skapat lugn och trygghet i organisationen.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se