Kaffeavgiften borttagen

I går beslutade individ- och familjenämnden att, i enlighet med vårt förslag, avskaffa personalens löneavdrag för kaffe och te på arbetsplatsen. Vi är först ut bland nämnderna att avskaffa avdraget efter att vi för två veckor sedan gick ut med att vi tänker göra något åt detta.

Beslutet var enhälligt och har föregåtts av en intensiv debatt i sociala medier om arbetsvillkoren i kvinnodominerade yrken. Det här avdraget har stått som en symbol för att sämre personalvillkor accepteras inom kvinnodominerade yrken. Nu är det avskaffat och vi lägger det på historiens skräphög för att aldrig mer återvända.

Inom Äldrenämnden kommer vi idag gå fram med ett liknande förslag.

Jag hoppas vår personal inom funktionshinderomsorgen och individ- och familjeomsorgen nu tar sig en kopp kaffe med sina kollegor och känner att de gör ett bra jobb.

2 kommentarer

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Hej Björn, det har sett olika ut i organisationen. Vissa har inte haft kaffeavdrag alls medan andra haft 50 kronor. Inom exempelvis socialpsykiatrin så måste det har varit 10-15 år sedan det infördes, tidigare var kaffet kostnadsfritt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se