Svar på Christer Lindvalls(M) insändare


I dagens VK(se bild ovan) bemöter jag Christer Lindvalls(M) insändare om att (S) svikit arbetet för ett tryggare Umeå:

Christer Lindvall (M) skriver i VK 31/3 om trygghet i Umeå. Jag delar uppfattningen att det finns ingen acceptans för otrygghet och kriminalitet i Umeå.

Kommunen har inlett ett fördjupat arbete med polisen om kampen mot narkotika och att Umeå ska växa utan utsatta områden. Vi är överens med polisen om att en central nyckel för att mota kriminaliteten är tidiga förebyggande insatser till barn och unga.

Vi har från Socialdemokraternas sida därför i kommunbudgeten för 2021 sett till att socialtjänsten fått resurstillskott till att bygga ut det förebyggande arbetet.

En del i vår budget var också inrättandet av ett utvecklingsanslag för social hållbarhet för att förstärka samarbetet mellan skola, fritid och socialtjänst. Den använder vi bland annat i år till att anställa fältare och socialarbetare för att hjälpa unga klara skolan.

Under 2021 förstärks samarbetet med polisen kring unga personer i kriminalitet. Dels stärker vi myndighetssamverkan men vi tillsätter också behandlare för att kunna hjälpa ungdomar ur kriminalitet.

Samtidigt håller ett stort åtgärdspaket på strategisk nivå att tas fram för hur Umeå ska kunna fortsätta växa utan utsatta områden. Då handlar det inte bara om det direkta förebyggande arbetet utan också om att fördjupa kampen mot bland annat barnfattigdom och segregation.

Slutligen konstaterar jag att Socialdemokraterna satsar 35 miljoner mer än Moderaterna på socialtjänsten för 2021. Det gör att socialtjänsten i stället för att skära ned kan bygga ut det förebyggande arbetet och möta upp polisens insatser för ett tryggare Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se