Lennart Holmlund har helt rätt

Tycker att Lennart Holmlunds blogg från igår var klart läsvärd och fått alldeles för lite utrymme.

Just nu talas mycket om att ökad överföringskapacitet i elnätet ska vara nyckeln till lägre priser i söder. SÅ kan man ju resonera men det är helt oacceptabelt om det ska betalas av kraftigt högre elpriser för norrlänningarna.

Vad som krävs är att moderata kommunalråd söderut tar sitt ansvar för att bygga ut vindkraften i kommunerna istället för att bromsa. Elen här uppe behövs för att utveckla den nya gröna industrin så att vi kan ta oss an klimatkrisen. Sörlänningarna får bygga sin egen energi precis som vi får göra.

De partier som ser till att norrlänningarna får högre elpriser på grund av detta kan räkna med ett uppror på halsen. Och det inkluderar mitt eget parti. Då går norrlänningarna sin egen väg och röstar bort alla de partier som ställer till detta.

Det är nog med att norrlänningar och särskilt de i glesbygd redan idag betalar mer för sin välfärd än i kommuner söderut. Norrland är inget skafferi som man kan plocka resurser från utifrån behag. Den tiden är förbi.

3 kommentarer

  1. Caanita

    Ok, och ser man bara till de norrländska hushållen, så behöver vi mera elkraft för att värma våra bostäder.

  2. Björn

    Tar en skärmdump på ditt inlägg. Tror du själv på att vi kopplar bort oss från det Europeiska kraftnätet och producerar vår egen el i framtiden, oavsett var i Sverige den produceras? En utjämning av elpriset mellan elområdena kommer att ske oavsett,och då kommer vi att drabbas av ökade kostnader. Så är det bara.
    Det vi ser nu är ju bara effekterna av förd energipolitik,ingenting annat. Att komma i efterhand och skylla på hytt o pytt är oansvarigt, varför inte erkänna att det blev fel och backa bandet?

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Ta hur många skärmdumpar du vill. Moderata kommunalråd i södra Sverige måste sluta stoppa vindkraft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se