VK uppmanar folket att sänka M, KD, SD och L i valet


När friheten är hotad kommer det finnas de som står upp för den och de som fiskar röster i grumliga vatten.

Ola Nordebo, politisk chefredaktör på liberala Västerbottens kuriren totalsågar M, KD, SD och L och uppmanar svenska folket att se till att de förlorar valet i höst.

Nordebo skriver:

”det konservativa blocket är ett regeringsprojekt som bygger på bedömningen att nästa val går att vinna på främlingsfientlighet, högerpopulism och auktoritära utspel.”

”Hela ledningar måste bytas ut, och ordentlig självrannsakan ske, innan något av de partierna kan tas på allvar igen ur ett frihetligt perspektiv. Medlöperiet har gått för långt.”

Detta är en blytung markering mot oppositionen från en av de största liberala lokaltidningarna i landet. Notera att Nordebo även innefattar och totalsågar Liberalerna.

Det är ovanligt att vi ser så här tydliga liberala markeringar mot det konservativa blocket. Det görs säkert inte med lätt hjärta av Nordebo. Men det säger också något om vad som står på spel i höst.

3 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Trodde först att jag totalt hade missuppfattat Nordebos krönika, men nu inser jag att jag inte alls hade gjort det. Nu väntar jag bara på kommentarer från de ”totalsågade” partierna.

  2. Björn

    Nu kan man ju inte skylla VK för att vara en liberal tidning, länge sedan den var det. Skulle klassa den som vänstersocialistisk i dem flesta av ledarskribenternas uttalanden.

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Ledarsidan är väldigt tydligt liberal. Det är nog mer det konservativa blocket som lämnat de liberala värdena och rört sig högerut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se