Abbey road och Paludan


Foto: David Nordlund

Nja kanske inte Abbey road men väl Obbola road. Vi fortsätter knacka dörr varje dag och samtala med människor om den kommun vi vill se. Vi får med oss såväl förbättringsförslag som vad som fungerar väl.

I det här valet ger vi 4 vallöften. Det är 4 punkter som adresserar de huvudutmaningar som Umeå står inför de kommande åren. Vi lovar inte allt åt alla för att det ska låta bra. Utan vi säger som det är och gör vad som krävs.

Våra 4 vallöften är:

VÄLFÄRD
Välfärden behöver säkras när allt större andel blir äldre. Vi behöver också kunna upprättahålla en god kvalitet i skolan och omsorgen. Hela kommunen ska utvecklas med en god välfärd från barndom till ålderdom. Det kräver både ekonomiska resurser och kompetent personal. För oss går välfärden alltid före skattesänkningar. Vi ska under perioden 2023 – 2026:

  • öka bemanningen i grundskola och äldreomsorg

 

JOBB
Konkurrensen om arbetskraft är påtaglig såväl för företag som offentlig sektor. Fler behövs i Umeå för att fylla vakanta platser. Kommunen ska erbjuda yrkesutbildningar för att företag och offentlig sektor ska kunna hitta de kompetenser som behövs. Vi ska under perioden 2023 – 2026:

  • planera för fler bostäder och mer industrimark för nya gröna jobb

 

TRYGGHET
Umeå ska växa tryggt och säkert. Vi ska satsa på skolframgång, en jämlik och meningsfull fritid, fler socialarbetare, samverkan med civilsamhälle, polis och andra myndigheter. Klassklyftor och segregation ska
bekämpas. Vi ska under perioden 2023 – 2026:

  • bygga ut det förebyggande arbetet med tidiga insatser för barn och unga.

 

KLIMAT
FN:s senaste klimatrapport är tydlig, läget för klimatet är akut. Översvämningar, rasrisker och extremare väder påverkar livet i Umeå. Kommunens insatser ska bidra till att Parisavtalets mål kan uppnås och
omställningen ska ske rättvist. Vi ska under perioden 2023 – 2026:

  • bygga ut kollektivtrafiken och förbättra möjligheterna att gå och cykla.

 

Till sist såg jag att provokatören Rasmus Paludan fått tillstånd ikväll för en sammankomst. Vi har fått information från en av moskéerna att de planerar att ordna en egen samling under tiden och inte låta sig provoceras. Låter alldeles utmärkt.

Vän i Umeå å sin sida ordnar picknick i broparken 17.30. Uppmanar alla umebor som har möjlighet att komma dit och göra den här dagen till en träffpunkt för människor med olika bakgrund istället. Möt Paludans hat med kärlek och en bit mat.

Det finns ingen anledning att uppmärksamma en sån här tok som Paludan, utan han kan gott få stå där ensam med sitt urin, blod och andra attiraljer. Finns annat att göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se