NOA-chefen Götblad manar till förebyggande arbete

Polischef Carin Götblad, chef hos Noa, talar om gängkriminalitet på socialchefsdagarna i Göteborg. Fantastiskt bra.

Budskapet är tydligt, förebyggande åtgärder måste till. Inte ett ord om ”hårdare tag”(jämför med hur det lät från partierna i valdebatten), däremot påpekade hon vikten av att bry sig och att agera tidigt för att hjälpa barnen.

Jag och vice ordförande Hanna fick en bra pratstund med Götblad. Jag bjöd in Carin till Umeå för att lära sig mer om hur vi jobbar. Men också för att se om vi kan hjälpa till att ge stöd till hennes kamp för uppslutning kring det föregående arbetet nationellt.

8 kommentarer

 1. Håkan

  Vad skulle du visa denna inkvoterade polischef,brända bilar.? Ni Socialdemokrater med mollgan i spetsen måste ta ert ansvar någon gång.

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Umeå är långt framme i det förebyggande arbetet, och årets förebyggande kommun i landet. Det här breda arbetet har gjort att vi har låg kriminalitet. Det är väldigt intressant för Götblad.

 2. Agneta

  Stort fokus från er på vänstersidan när det gäller förövarna. Hur tänker ni kring alla brottsoffer och deras anhöriga som fått sina liv förstörda? Blir dom kompenserade av allt prat om förebyggande arbete?

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Att arbeta förebyggande är grunden för att vi ska ha färre brottsoffer och färre förövare. Men när något väl händer så ska brottsoffren ha stöd och den som begått brott ska straffas för det.

 3. Agneta

  Om det under de 8 år som vänsterregeringen styrt landet arbetats förebyggande, hur är det då möjligt att brottsligheten eskalerat på detta oerhörda sätt i vårat land? Sverige utmärker sig ju faktiskt i det avseendet

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Det finns flertalet orsaker till att grov gängkriminalitet och skjutningar fortsätter. Ett av problemen är att för lite resurser lagts på förebyggande arbete.

   • Agneta

    Anser fortfarande att ”vänstersidan” ömmar mera för förövarna än för brottsoffren. Vad har brustit i Sverige eftersom inget annat land i Europa har den kriminalitet som finns här?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se