Magdalena Andersson talade i Umeå

Det blev ett fint kvällsmöte igår tillsammans med Socialdemokraternas partiordförande Magdalena Andersson. Petersson-Bergersalen på Umeå folkets hus var fylld till bredden så folk fick vända i dörren. Partiordföranden talade om vad Socialdemokratin vill göra i det läge Sverige befinner sig i.

Skillnaden mot den borgerliga regeringen var uppenbar. Socialdemokraterna vill se ett elstöd som går till folk i hela landet, inte enbart till de södra delarna av landet. Vården, skolan och äldreomsorgen behöver mer resurser än att slopas bort på sänkt bensinskatt med 14 öre. Och regeringens aviserade skattesänkning för höginkomsttagare vill (S) skrota och istället lägga på ökat stöd till barnfamiljerna.

Ebba behöver helt enkelt inte 250 falukorvar ytterligare.

Tal av partiordföranden följdes av frågestund. Flertalet av åhörarna vittnade om hur den ökade rasismen i det politiska samtalet påverkar inte bara dem själva utan även deras barn. Det blev tydligt vilken viktig och ansvarsfull uppgift partiet står inför när många är oroliga över den politik regeringen avser att bedriva.

Idag fortsätter Magdalena Anderssons Umeåbesök. Tack Magdalena för att du tog dig tid att ägna Luciakvällen till möte med oss. Det var en viktig signal att du tog dig tid när norra Sverige känner sig övergivna. Regeringen och herr Åkesson lär vi nog inte se på ett tag.

3 kommentarer

  1. Christer

    Visst är det märkligt hur olika vi kan uppleva samma händelse.
    Så väldigt fullt var det nu inte på mötet. Själv kom jag fem minuter efter det börjat (ber om ursäkt för den sena ankomsten).
    Vad jag saknade i den lätt haltande debatten var framför allt varför MA inte lyfte varför S inte gjort något allt det hon nu efterlyste under alla sina åtta år vid makten. Kanske du kan svara på den i stället?

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Det var helt fullt i lokalen och ingen fler fick tas in av brandskyddsmässiga skäl.

  2. Kenth

    Magda o sin grönröda anhängarklan kommer ta igen makten nästa år.
    På vilket sätt går det inte sia om men det kommer ske.
    Vi får se om jag hade fel den här tiden nästa år.
    GOD JUL!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se