Stå upp för demokratin!

SD och alliansregeringen har aviserat att ämnar stifta en lag för att förbjuda (S) att sälja lotter. Man är helt öppna med att det handlar om att slå mot Socialdemokraternas ekonomi.

Det här försöket som nu görs, att rikta lagstiftning mot enskilda partier för att krossa dem hör hemma i diktaturer och får inte stå oemotsagd. Det här är en helt ny företeelse som vi inte sett tidigare. De demokratiska krafter i vårt land som fortfarande värnar den liberala demokratins principer behöver nu sluta sig samman och hjälpas åt.

Låt dom inte splittra oss. Idag är det (S) man tänker utradera. Imorgon kan det vara ett annat parti. Så länge vi inte håller ihop för demokratin kommer vi se fler av dessa övergrepp pågå tills de förstört en efter en. Detta är dit Sverigedemokraterna drar medlöparna i svensk borgerlighet, mot ett auktoritärt Sverige där den liberala demokratins principer bryts ned.

I Umeå har vi börjat göra motstånd. Här samarbetar S, V och MP om att motsätta sig förslagen angiveri inom skolan, vården och socialtjänsten. Det är ett bra exempel på att visa att vi accepterar inte att barns grundläggande rättigheter kränks, som rätt till akutvård.

Jag manar alla demokrater och alla ni som tror på vår gemensamma välfärd att göra motstånd mot Sverigedemokraternas politik som lydigt verkställs av medlöpare från borgerligheten. Denna demokratisyn vi ser nu tillämpas, en fascistisk demokratisyn, hör varken hemma i Sverige eller i svensk borgerlighet. Det är däremot den demokratisyn vi ser Putin utöva mot den ryska oppositionen eller Orban tillämpa i Ungern.

Det är uppenbart att det finns hemliga överenskommelser vid sidan av Tidöavtalet som innehåller de ännu ”mörkare” delarna av denna blåbruna regerings agenda. Vi ser det i frågan om (S) lotterier och vi ser det i uttalanden om generaldirektörer där SD som ett icke regeringsparti tycks ha veto över utnämningsmakten. Fram med korten på borden! Vad mer ligger i Kristerssons och Åkessons hemliga låda? Avskaffa 1 maj? Privatisera sjukvården och låta folk betala försäkringar?

Politiken, där man i sten vägrar avisera en extra krona till regionerna som blöder under inflationen, men samtidigt tycks ha råd med 10 miljarder i jobbskatteavdrag nästa år säger det mesta. Det handlar inte om att begränsa inflationen. Det handlar inte om att värna välfärden. Utan det handlar om att förstöra socialtjänst, skola och sjukvård och föra oss i en riktning mot privata vårdförsäkringar. Där förlagan uppenbarligen är USA. Ett auktoritärt USA.

Nästa anhalt efter att man nu försöker tysta Socialdemokratin blir att slå sönder arbetsmiljön för kommunals medlemmar. Göra deras arbetsmiljö i regioner och kommuner så dålig man kan för att erodera stödet för en gemensam och solidariskt finansierad omsorg och sjukvård.

Det vi såg i fredags, att använda lagstiftningens makt i enda syfte att förstöra ett oppositionsparti och tysta det, är INTE förenligt med att säga sig stå upp för den liberala demokratins principer. De som nedlåter sig till att använda lagstiftning på detta sätt ska skämmas.

Detta är heller inte det Sverige jag växte upp i där demokratiskt sinnade partier respekterar varandra och hjälps åt. Det Sverige som nu byggs förenas i hatet mot Socialdemokratin. Men det kommer inte sluta där. Det man nu kastar vårt land in i är politiska motsättningar och konflikt i en tid där vi istället behöver samlas.

Vi varnade för den här utvecklingen innan valet. Vi har varnat för hur detta parti med nazistiska rötter försöker förstöra Svensk demokrati.

Nu är vi där. Det är sorgligt att se hur svensk borgerlighet säljer ut sig på detta sätt. Man leker med elden.

Kom med ut på 1 maj. Stå upp för demokratin. I år har vi flera lokala aktiviteter än någonsin runt om i Umeå. Vi samlas sedan för avmarsch från Döbelns park 12.30 och tal på Rådhustorget 13.00.

Andreas Lundgren, ordförande
Socialdemokraterna i umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se