Maggie Jakobsson, Bjurholm

Personalgrupper….

Läste på tyck till om Bjurholm nån som hade skrivit att förut fick personal lägga schema själva och då funkar det bra men nu har kontrollbehovet tagit över för ledningen och det ska vara som det är. Inte riktigt sant, för vi som personal har fortfarande möjlighet att genom skyddsombudet stänga scheman. Problemet jag ser är att personalen inte är överens eller inte törs stänga schemat. Folk tycker inte lika och det som uppfattas jobbigt för en del är ok för andra. Det jag tycker är sämst är att personalgrupper ställs mot varandra. Det tas utbildad kompetent personal från äldreomsorgens grupper och sätts att göra uppgifter som inte är deras utbildnings syfte. vilket då gör att personalen inom äldreomsorgen utarmas och in kommer fler och fler med ingen utbildning. Det visar på den krassa synen på vårt arbete….det är inte lika viktigt som den administrativa arbetsuppgiften….den måste prioriteras för den är så viktigt. Så kontentan blir då ett sk sommaravtal, där folk erbjuds förskjuta semestern mot en ersättning av 5000 kr per vecka före skatt.  Och under hela min tid i Bjurholms kommun, så har det aldrig vart viktigt att ersätta vakanser genom sjukdomar/skador inom administrationen…dom har fått hanka sig fram, men det märks då det byts ut folk..då prioriteras det annars. Så viktigt är det nu att lägga pengar på fler heltider chefer än att försöka locka personal, uskor/vårdbiträden och HSL-folk till Bjurholm, så våra gamla för en bra omsorg på ålderns höst. För tyvärr så är det vi inom äldreomsorgen som kommer till korta. Och med spänning ser jag fram emot den planering som görs eller inte görs inför den nya Arbetsmiljöföreskriften som träder i kraft den 31/3….där arbetet ska planeras utan att personalen far illa. I den här kommunen har det inte ens förekommit utbildning om detta än…..och den sista mars är inte långt borta. så det ska bli kul! Eller inte. Jag är inne på mitt sista år som förtroendevald för kommunals räkning, har bestämt mig nu under vintern att nu får det vara slut. Så då kan jag ägna mina sista år innan jag går i pension åt att bara njuta av det fantastiska jobb jag har och mina barnbarn. Blir en ny verklighet att leva i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.