Maggie Jakobsson, Bjurholm

Dags igen….

för ytterligare besparingar inom äldreomsorgen! Nu ska vi sänka grundbemanningen ett snäpp till tycker alliansen. Så bra! Det gynnar verkligen våra gamla, som gjorts sig förtjänt av en bra ålderdom. Konsekvenserna blir:

1) Sämre kvalite på omsorgen, din mamma kanske inte får duscha på två veckor

2) Utarbetad personal, med höga sjukskrivningstal

3) Arbetsuppgifter som inte hinner utföras

4) Uppsägningar, det kan va värt att pendla för en arbetsgivare som månar om en.

5) Sämre arbetsmiljö, stressigare, sämre förutsättningar att göra ett bra jobb, inget inflytande på vårt arbete, ingen återhämtning

6) Din pappa kanske inte får träffa en sköterska då han har ramlat, för den är  60 min bort.

Och så vidare!
För då en del kommuner uppskattar sin personal med en påskgåva att nyttja hos lokala företagare så lär väl vi få jobba häcken av utan nåt vettigt, annat än ett påskägg med socker, så vi får en sockerkick, och orkar en stund till!

Det är inte förrän socialnämnden sitter där själva, som dom kommer att inse hur uppskattat det är att få prata med en person en stund och inte sitta där ensam dagarna i ända. Vi kommer inte att hinna det, så vem ska göra det, kan man undra?
Det går inte att tänka bara pengar, man måste tänka människovärde oxå. Men jag hoppas att den dagen kommer då nämndens ordförande och ledamöter själva behöver omsorg och då sitter ni där i eländet ni har skapat! Jag tycker synd om era mammor och pappor som ska tvingas leva med detta och framförallt tycker jag synd om folket i Bjurholms kommun som har dessa folkvalda politiker som skär ner på det som ska vara vår välfärd. Men som man bäddar får man ligga!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.