Det stora hjulet

Snart är det dags för den riktiga vardagen. Och i vanlig ordning gruvar jag lite. Jo för när skolorna drar igång igen så är det liksom kört sedan. Då är det stora ekorrhjulet i rullning och det snurrar på i rätt höga hastigheter tills nån gång framåt slutet av december. Nåt höst lov däremellan kanske men i alla fall. Jag är i alla fall ganska så huvudvill vid det laget.

Jag har inget emot att jobba alls. Jag gillar mitt jobb och trivs bra med att gå dit och så. Men det är i kombination med allt annat som tanken på en kommande vardagshöst generellt kan kännas lite småtung tror jag. Som att gå upp tidigt på morgonen, släpa upp barn tidigt på morgonen, planering, handling, lagning av middagsmat, äta den maten "i tid", träningstider som ska passas och stressas till, skjutsningar och en i övrigt evig logistik-balansgång för att alla familjemedlemmarnas separata liv ska gå ihop, den egna tiden som "bör prioriteras" men som inte blir av…och så vidare.

Sämre väder dessutom.

Jodå lite gnällig är jag allt. Det finns ju mycket mys med hösten också. Jag är dessutom en "höstmänniska" som älskar när det blir lite mörkt så man äntligen får användning av alla billiga värmeljus man äger till exempel. Och "bara man är igång brukar det gå ganska bra", som det heter.

Så vi säger väl det då.


Än blommar mina fina sommardahlior i alla fall 😉 Det gör mig glad.

 

 

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.