Carlshem och Mariehem säljs?

Vilka områden som är tänkt att säljas uppges inte i några handlingar inför kommunstyrelsen eller Umeå kommunföretags styrelsemöten imorgon måndag.

Däremot så har en miljöpartistiskt kommunpolitiker, Lennart Frostesjö igår den 10 juni klockan 1958 på Facebook gått ut med följande: ”I bilagan framgår det att ärendet handlar om att sälja en del av AB Bostadens egendom, närmare bestämt 1601 lägenhet i Carlshem och Mariehem till något privat företag. ” Vilket också kan läsas i den skärmdump jag bifogat nedan.

När jag har fått frågan om vilket områden det handlar om brukar jag resonera så här: Tidigare har S fört fram att sälja hyreslägenheter i Holmsund och på Ålidhem. Det som diskuterats har varit att sälja ut delar av det som byggdes under miljonprogrammet och som inte hunnit renoveras.

Dessa områden som Lennart hävdar det handlar om stämmer in på mitt resonemang. Det verkar helt enkelt som att Lennart fått tagit del av något internt dokument inför AB Bostadens styrelsemöte, vilket han beskriver som ”bilagan”. Vilket är rimligt då hans parti ingår i den faktiskt styrande gruppen av S/MP med stöd av Alliansen.  Denna fråga om utförsäljning hade inte kommit upp utan stöd från den styrande majoriteten.

Screenshot_20170611-114209

 

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Pingback: Stoppa utförsäljningen! | Daniel Nyström

  2. Gandalfdenvite

    Låt det privata företaget få använda sin mer än en miljard kronor till att själva bygga nya hyreslägenheter ifall de verkligen vill äga hyreslägenheter i Umeå! Det måste inte bara vara Bostaden som bygger hyreslägenheter i Umeå!
    Det är långsiktigt mycket lönsammare för Bostaden och Umeå kommun, och mycket tryggare för de hyresgästerna, ifall Bostaden behåller sina nuvarande hyreslägenheter! Att Moderaterna och Alliansen gillar privatiseringar är inget nytt och handlar enbart om deras giriga ideologi, som avskyr demokratiskt/gemensamt/kommunalt inflytande/ägande, men ingenting alls om vad som verkligen är bäst för Bostaden/Umeå/hyresgästerna! Att Socialdemokraterna nu låtit sig luras av samma kortsiktiga dumheter är oroväckande! Snart kommer väl Socialdemokrater föreslå marknadshyror! Makt korrumperar/förblindar uppenbarligen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.