Tre veckor kvar, dags att öka tempot i valkampanjande

Idag har Vänsterpartiet över hela landet ordnat valupptakt inför valrörelsens slutspurt. Här i Umeå samlades vi på Klossen på Ålidhem för att vässa valkampanjandet ännu mer. Trots att själva valkampanjandet redan har hållit på ett bra tag, med valstuga,, debatter, affischering, utdelningar på stadsdelscentrum, mm. Vi gick igenom vår centrala och lokala val program och kommande aktiviteter resten av valrörelsen. Självfallet innehöll upptakten också tal av vår gruppledare Ulrika Edman och vårt andra namn på riksdagslistan Gudrun Nordborg. Sedan gick vi ut och affischerade på Ålidhem inför Jonas sommartal i Döbelnspark. Här  kan du läsa mer info inför sommartalet.

Här kan du läsa mer och se bilder från arrangemanget på klossen.

Vänsterpartiets löfte i valet 2018 är att skapa ett Sverige för alla, inte bara för de rikaste. Vi har konkreta reformer för att göra Sverige till världens mest jämlika land. Bland dem finns en miljonärsskatt för rättvisare fördelning, sex timmars arbetsdag för att alla ska orka jobba fram till pensionen.

Här i Umeå har vi sammanfattat vårt viktigaste politiska budskap inom fyra områden:

Välfärdssatsningar före lyx

50 öre till skolan:

Fler billiga hyresrätter, inga fler utförsäljningar: 

6 timmars arbetsdag:

Valupptakten avslutades med ett webbsänd central valtal av Jonas Sjöstedt

 

Bild valupptakt

 

 

 

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Carl-Axel Otterhall

    Varför nämner du inget om att förstatliga vård, skola och omsorg? Där tror jag att du skulle ha många väljare med dig!

    • Mattias Sehlstedt (inläggsförfattare)

      Finns mycket man kan skriva. Försöker hålla en rimligt läsbar mängd på mina inlägg. Vi i Vänsterpartiet vill se en statlig finansiering av skolan. Då det inte är rimligt att skolan har olika kvalitet i olika kommunen beroende på hur rika eller fattiga befolkningen är. Enligt (v)år syn ska skolan ska hålla samma kvalitet i hela landet. Utbildning utjämnar klasskillnader på ett effektivt sätt och behöver vara av samma kvalitet i hela landet och inte vara beroende av vilket skola som väljs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.