Handla kläder: såhär funkar det

En man köper skjorta, skor och byxor:

 

Såhär tänker han: ”Den här skjortan är lagom stor och rätt färg. Den köper jag. Dom här skorna sitter skönt och är varma. Dom köper jag. Dom här byxorna passar till kavajen. Dom köper jag. Det här blev bra.”

En kvinna köper skjorta skor och byxor:

Såhär tänker hon: ”Den här skjortan sitter skönt, men hur kan den göra det när det är storlek 40? Jag brukar ju ha 38. Den är ganska billig- men inte för billig, men jag skulle kunna köpa den där som är ännu billigare och har mildare färgskala som antagligen passar till de grå byxorna. Men den är lite för lång, det är inte bra, men jag kan ju lägga upp den, då har jag kvar att lägga ner sen om jag skulle tycka det blev bättre. Förra tjejträffen hade Annika på sej grå byxor och pastellfärgad blus, då kan ju inte jag ha samma nästa gång. Men det är klart- chansen att hon har på sig samma kläder igen är liten.

Kanske skulle man ha ett halsband till skjortan. Ja-det måste jag. Turkos. Fast turkos passar inte till allt, bäst att ta ett lite neutralt i persika. Nä- jag spar pengarna och köper ett par skor som passar till…de gråa byxorna och skjortan. Ett par rejäla höstskor som man kan gå i. Förnuftigt. Ekonomiskt försvarsbart. Fast inte direkt sådär grova, man vill ju inte se ut som en gothare, mera ladylike. Nej inte som lady Di, utan mera vardags. Och dom måste gå att ha till kjol som är brun. Alltså bruna som även passar till grått och i nödfall svart. Nu får jag ta dom här för nu kändes det som en byxkris är i antågande- pronto.

Sååå. Ett par byxor. Några byxor. En hel väldig hög med byxor i högst storlek 40. In i provhytten, ba. Coolwhite lysrör. Speglar i föga smickrande vinklar. Vad är det för fel på kläder nuförtiden! Herregud- kunde jag ha storlek 38 för 15 år sen ska jag väl komma ner i dem nu?. Här gäller det att ha nerver hårda som Samanthas i Sex and the City. På med gamla byxor, ut igen med dig, kärring och ta några 42:or- erkänn dig besegrad av din egen kropp och dina dåliga vanor och stirra inte på flickorna som glider ner i 36:or. Det är verkligen gammkärring- varning! Nej, det blir inga byxor idag. Jag far hem och bantar några veckor, då kommer jag i de där Lewisen.”

Det  är därför karlar hatar att följa med och handla- för att när de följer med så inte bara tänker kvinnorna allt detta- då säjer dom det också! Hela tiden! Infernaliskt!

 

 

Etiketter: , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.