Nikotinsug…

 …sötsug, egethussug, karlsug, ölsug, dessertostsug, chokladsug. Inte Dammsug. Jag har inte snusat sedan midsommardagen, men suget går inte över. Började med Röda Lacket 1974 och trappade upp till Ettan och vidare Grov och snuskungen General. Slutade 1984, började igen 1994. Har försökt sluta sedan 2004.

Det är så jävla dumt att det är inte sant. När man blir gnällig och medelålders är det som om man förstår att man inte skulle börjat med alla de där ovanorna som alla de där medelålders tråkiga surkärringarna sa att man inte skulle börja med. Smart man är- bara 30 år tog det att komma på DET.

Karl går väl an, och eget hus och ostar. Men sen får man ju ge sig! Man kan inte få allt- hur medelålders retoriskt rättfärdig man än må vara.

Vad är det som far i oss människor egentligen? Har vi fått hybris allihop? Vi är liksom aldrig nöjda. År efter år ser vi alla hemskheter andra människor råkar ut för. Tsunamis, hela familjer utplånade, ensamma barn, hjälplösa gamlingar, trafikolyckor, folk som blir sjuka eller handikappade för livet elände elände elände. Och vi friska människor med tak över huvudet och ändå hyfsade socialförsäkringar bara gnäller. Även jag själv. Man fryser i sin Fjällrävenjacka, man tycks inte ha råd med det man tycker sig vara värd, man gnäller om bryter man en nagel. 1974 hade jag varit nöjd med en färgtv med 2 kanaler, 1980 hade man vart nöjd med en startvillig Amazon från 1962, 1987 med en lantbruksavbytare 2 dagar månaden.

Nu ska jag träna på förnöjsamhet.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.