Överhuvudtaget är ju svenska språket

 väldigt konstigt. Det heter t.ex. inredning- det man gör ute i trädgården när man planerar och fixar där- varför heter inte det utredning? Och vad heter det? Trädgårdsplanering? 

Utredning är en sak som typ någon offentlig inrättning tillsätter i akt och mening att reda UT saker- och får man förmoda liksom klargöra sakernas tillstånd. Istället kan det bli mycket INvecklat.

Hursomhelst har jag tagit del av nya TIPS (ett av mina favorithatobjekt) ifrån tidningen Land. Återigen är vi enfaldiga vanliga männschor räddade. Jag tar med de tokigaste tipsen- kommentarer överflödiga- jag tror ni kan tänka själva till skillnad från Land!

"1 Gör en budget. Att anlägga en trädgård kostar pengar. (…) Räkna med att trädgården kostar c:a 15% av kostnaden för huset. 

2. Satsa på massverkan. Få sorter gör trädgården lättskött, lugn och harmonisk.

4. Planera först. Tänk ut vilka växter du vill ha innan du går till handelsträdgården. Köp inte för många olika sorter.

Frågor att tänka på: Vilka växter tycker du om? Kan de växa där du bor? Vilka färger tycker du om? Uteplatser- hur många sittplatser vill du ha och var ska de ligga?"

Bra va? Så att ni inte får för er att kuta iväg och investera sisådär 180.000 kr utan tänka efter ordentligt.

Ni har ju också fått en del nyttiga relationstips av mig så ni inte i ert oförstånd rusar åstad och gifter er med någon med fläckfritt badrumsgolv som enda merit.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.