Ztickspår och andra zpår

 Ibland känner man sig lite utflippad. Då har man ofta hamnat på stickspår. 

Vad jag menar är att tillvaron är så pockande nuförtiden. 

Man ska välja pensionspengsförvaltare, bilförsäkringsföretag, skola till barnen, elbolag, ostsort och semesteremål. Det är så mycket man ska välja, som Gudrun Schyman sa på Café Göteborg i somras. 

Om man t.ex. är arbetslös, som jag är och arbetssugen så finns det en massa möjligheter med jobb och utbildning som måste utforskas, analyseras och gås vidare med eller förkastas.

Då kommer man lätt in på stickspår, som gör att man tappar fokus på det spår man valt att följa. Och har jag problem med det som är så gammal och varit med om så mycket så måste det vara hart omöjligt för ungdomar att hantera, synes det mig som. Man blir attackerad av tjusiga tidningar, intressanta utbildningar, hurtiga tips och uppfodrande tips. Man tänker:

Jamen – detdär verkar intressant, detdär verkar nyttigt, detdär kan leda någonstans, detdär kan jag göra, detdär är nog kul, detdär gör inte ont, detdär vill jag också göra, detdär borde jag prova på, detdär är jag inte för gammal för, detdär skulle jag våga prova, detdär är inte så svårt, detdär skulle mamma vilja att jag gjorde, detdär skulle ge mig vuxenpoäng, detdär kan ge en försörjning på sikt…

Man irrar iväg på nya spår och börjar forska på Internet, insamlar info och tuggar fakta och drar slutsatser. Tiden går och går och woops är det sent på kvällen.

Nu måste jag träna på Högskoleprovet!

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.