Den obotliga människan

Samtal, Dialog och Försoning – en falig idé

Ordets makt är stor

Få ner orden på papper och pennan blir ett farligt vapen.

Idag är det FNs internationella flickdag.

Igår avslöjades att Malala Yousafzai från Pakiststan och Kailash Satyarthi från Indien får Nobels fredspris 2014. Detta för deras kamp för barns rätt till de mänskliga rättigheterna samt pojkar och särskilt flickor ska få gå i skola och både bilda och utbilda sig. Språket, orden och boken blir symbol för samtal dialog och försoning. Det finns dessutom ett symbolvärde i att en Indier och en Pakistanska delar på Nobels fredspris. Det förpliktigar att få igång vänskapliga samtal mellan ärkefienderna Indien och Pakistan.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5987755

Försoning – en farlig idé

Försoning och dialog och samtal är en svår och i  många fall en smärtsam process men nödvändig för ifall det ska bli fred både på individ, nationell nivå samt mellan olika länder, Dialogen som verktyg är viktig för att kunna lösa upp i princip alla konflikter. Ett samtal opretentiöst samtal vid matbordet är första steget till att skapa fred. I detta fall I Israel/Palestina.

http://www.svtplay.se/video/2369684/en-farlig-ide

Att erkänna Palestina innebär att man erkänner en tvåstatslösning och att Israel får en juridisk motpart att samtala med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.