Gunnar Parment, Robertsfors

Ks tisdag

ja, då var det dags att rita några rader här. Kommunstyrelsens möte på tisdagen gick i ekonomins tecken. Nämndernas chefer fick redovisa budgeten (minus, minus, minus….) och centermajoriteten föreslog en skattehöjning på 20 öre men motiveringen att vi har den billigaste kommunalskatten i Västerbotten men inte den bästa ekonomin. Om man ska höja måste det bestämmas nu så att det kommer med på nästa fullmäktige. S ansåg att 20 öre räcker inte själv, utan det måste ändå till andra krafttag. De lade ner sina röster av praktiska skäl, så att de får bestämma sig i partigruppen, och följden blev att förslaget gick igenom i ks och kommer upp till nästa fullmäktige. Om det går igenom eller inte återstår att se.

Jag tror det får räcka med denna kortfattade rapport. Intresserade kan ju alltid kolla fler källor, exempelvis läsa protokollet när det blivit justerat.

Hur som helst, nu lär det bli lite fler inlägg framöver. Det blev ju ingenting på sommaren. Jag jobbade rätt mycket i somras, och när jag hade semester och var bortrest ville jag inte direkt annonsera ut min frånvaro till sommaraktiva inbrottstjuvar och andra banditer genom att skriva det på bloggen. 😉 Det blir garanterat mer skrivet i höst, speciellt med tanke på att politikens sommaruppehåll är slut.

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.