Gunnar Parment, Robertsfors

Slutspurt

Inspirerad av min granne som nyligen köpt en systemkamera så lyckades jag få låna en systemkamera några timmar när vi hälsade på bekanta i Kvavisträsk. Då det numera är i princip gratis att fotografera, och så ser man resultatet direkt, så brände jag av dryga hundra bilder innan jag hade lekt klart. Många bilder blev så klart riktigt dåliga, en hel del blev halvdåliga, några blev halvbra, och två bilder blev, om jag får säga det själv, riktigt bra. Att det blev en bild på min dotter är nog ingen slump. Av någon anledning lyckas hon ofta placera sig så det blir bra bilder…

Moa Parment njuter av utsikten i Kvavisträsk 

Moa Parment njuter av utsikten i Kvavisträsk

Nu är min semester slut, och slutspurten inför valet närmar sig. Bloggar och sociala nätverk kommer att betyda mer inför detta val än något annat val. Facebook har slagit igenom stort. Inför förra valet var nästan ingen med – men bloggarna blomstrade. Därmed inte sagt att vi skulle sluta prata med varandra på andra sätt. Tvärtom tror jag att bloggar och sociala medier sprider idéer och tankar så att man har något att diskutera på fikaraster och i möten med vänner. Jag hoppas att det block där jag har min hemvist kan göra det uppenbart hur borgarna målmedvetet arbetat med att montera ned välfärden till förmån för ett "sköt-dig-själv-samhälle". Får borgarna förtroendet i ytterligare en period så vet jag inte om vi någonsin kommer tillbaks till ett medmänskligt och solidariskt samhälle där de som haft turen på sin sida hjälper de sämre lottade. De slantar jag tjänat extra på borgerliga mandatperioden är inte värt priset i osäkerhet om jag skulle bli sjuk eller arbetslös. Tack och lov har jag både haft jobb och varit frisk som en nötkärna under dessa år de de sjuka jagats med blåslampa för att jobba och de arbetslösa straffas med lägre ersättning för att de inte antas vilja jobba. Vilket samhälle vill du ha efter valet?

Kanske vi måste bli bättre på att söka fakta och sedan övertyga våra vänner och medmänniskor om vilken som är den rätta vägen efter valet.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.