Gunnar Parment, Robertsfors

Tråkigt för Sverige – desto roligare resultat i kommunen

Inget block med egen majoritet, men en stark borgerlig minoritet. Jag förstår inte. Vart tog solidariteten vägen? Vi har nu fått ett Sverige där borgarna och rasisterna sätter dagordningen. Vi får se om handlingskraften sinar med sd som vågmästare, eller om de fortsätter att sälja ut våra gemensamma tillgångar. Det enda som vore värre är om borgarna hade fått egen majoritet… Vad händer nu? Fortsättning följer.

Desto roligare blev valresultatet i Robertsfors kommun. Centern tappar tre mandat till Socialdemokraterna och kristdemokraterna tappar ett mandat till vänsterpartiet. Resultatet är visserligen preliminärt, och för mitt parti handlar det om ett fåtal röster om det blir ett eller två mandat, men oavsett vilket får vi en röd eller rödgrön majoritet i kommunen.

Nu är det dags för mig att sova efter en rysare till valvaka.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Gunnar Parment

  Svar till Anders (2010-09-20 10:02)
  Ja, du Anders, då förstår jag inte hur du tänker. Vänsterpartiet är ett brett arbetarparti där alla är välkomna. Vad gör det om någon i partiet skulle råka vara kommunist? De vill ju att alla ska ha det bra, till skillnad från rasisterna. Själv skulle jag kalla mig socialist.

 2. Katarina

  Anders: Lite konstig kommentar. För det första så har väl Vänstern förändrats lite, det är inte många som kallar sig kommunister i vänstern men de ryms också som Gunnar säger. Sen är det väl inte ryska kommunister eller kinesiska kommunister som finns utan läs vad kommunism är egentligen så förstår du kanske skillnaden mellan kommunism och rasism. I rasismen finns det inte plats för olikheter alls. Tänk innan du skriv Anders.

 3. Gunnar Parment

  Facit har kommit!

  Det blev ingen ändring när det slutgiltiga resultatet kom. På valnatten handlade det om fyra rösters marginal för Vänsterpartiets två mandat. Nu när sena poströster kommit in så har det vuxit till elva rösters marginal. Hade vi tappat 12 röster till soffor och fåtöljer vore det bara ett mandat. Detta bevisar att den inte är någon klyscha att alla röster räknas.

  Nu återstår bara ett godkänt protokoll från valmyndigheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.