Härliga dagar!

Av , , Bli först att kommentera 3

 K har fått ta fram sin eldrivna fyrhjuling som han fick av min lillebror förra sommaren. Det är den som gäller just nu. Bara den. Och morfar och mormor förstås.

Igår och idag fick lillebror åka en bit med honom, Oj vad A nöp fast sig i storebror! Han fick väl åka hela fem meter eller något liknande.. K tyckte att det gick för sakta med lillebror på så lillebror fick stiga av. A har fått prova själv också, och han kan köra. Det är svängarna som inte går så bra. Han har kört in i häcken och typ allt annat som råkar stå i vägen. Det fattar man väl att sakerna måste akta sig då den lille brummar fram på fyrhjulingen? 

Dagen har varit fullspäckad, ungefär som vanligt. For förbi M vid lunch för vi skulle hämta ut psykologiroven på skolan. Jag fick 11.5 poäng av 15 möjliga på första delen (för att få godkänt behövdes 7 poäng) och 9 av 9 möjliga på andra delen. Tredje delen skrev  jag inte ens för jag trodde att jag hade kuggat redan. Men, jag är nöjd som rackarn! Tänk att jag fick C i psykologi, C i medicin 1 och B i omvårdnadskursen. Inte illa pinkat av en trebarnsmamma med tusen projekt tycker jag. En klapp på axeln och en bukett blommor till mig, tack!

Har börjat sy en liten lekdrkt i strl 56 också. Nej, det är inte jag som väntar smått, det är en beställning. Jättesöt kommer den att bli! Hoppas jag i alla fall. Har i och för sig inte hunnit så långt på den än, har bara sytt kantband på fickorna och sytt fast en fickpåse på framstycket än. Nu är det bara resten kvar. Har som mål att ha den klar innan helgen är slut. Får se om jag klarar det.

Var på utvecklingssamtal idag också, på K:s avdelning. Gick bra, känner helt igen grabben. Han är väl mer utåtagerande hemma men det är ju fullt normalt att det är så. Borta är ändå borta, även om det är på dagis. 

Har ställt upp en pallkrage bredvid potatislandet, planterade lite plocksallad, ruccola, salladshuvuden och något mer (som jag naturligtvis har glömt vad det var och jag har inte märkt ut vad som är vad men det blir ju spännande att se vad som kommer. Ätbart är det då alltihopa) i småkrukor och så har jag lagt ett gammalt fönster ovanpå. Måste få tag i några gamla fönster till gurkrna också, dom växer så det knakar och egentligen skulle jag ha planterat om dom redan förra veckan men det går ju liksom inte ha 10-liters hinkar på fönsterbrädan. Trodde att jag hade fått tag i fyra fönster men dom skulle ju betalas också, jag hade som förstårr att jag skulle få dom men icke. Får hoppas att R håller vad han lovar och att jag får ta hans gamla fönster i slutet av sommaren när dom är bytta 😉 Men, jag måste ju lösa det med gurkorna nu. 

Morgondagen blir också fullspäckad, hade tänkt försöka hinna ner till älven med Himla också och kolla om hon har lust att doppa sig lite. Men, vi får se om jag hinner. Har mycket att göra!

Fullspäckat schema!

Av , , Bli först att kommentera 1

 Jajjamen, mors dag kom och gick och den var både bra och dålig. Dagen har varit fullspäckad egentligen från morgon till kväll med både det ena och det andra.

Jag fick jättefina blommor av barnen (maskrosor såklart!) och så paketet som jag hade köpt själv, fast det var ju som från barnen då.. ett doftljus och en handgjord chokladkaka (mörk choklad med kakaobönor och flingsalt), hoppas den är god! Hade faktiskt glömt bort den men kom på den i skrivandets stund.

Sen då, blev det tårttillverkning, det blev en rosa prinsesstårta. Gissa vem som valde locket? (Min stora brud såklart!)

Sen, fika hos mamma och pappa. Tog med tårtan, vi skulle aldrig ha ätit upp hela själva liksom och tänkte att dom också skulle få smaka. Mamma fick en av trekantssjalarna som jag har stickat och så ett handgjort kort som jag faktiskt blev nöjd med. Hoppas bara trådarna på sjalen sitter nu, annars får jag väl fästa om dom. Blev lite panikfästning på förmiddagen för att få den klar i tid. Pjuh!

Middag, kyckling, ris och sås som mannen gjorde, vi käkade tidigt för att få äta tillsammans. Sen: Blåbärslekparken!

Mina klättrare..

Grävskopan var ju rolig!

Vem har sagt att ett bord bara är ett bord?

Hon har blivit mer korthårig min stora tjej. Får hon bestämma sjäv så vill hon ha rakat på sidorna. Får väl se om pappan ger med sig innan sommaren är slut..

Sen blev det skolgården, på väg dit träffade ungarna en kompis som följde med en liten stund, sen bar det av till kompisen och hujeda mig vad dom sjåar på och hittar på rackartyg! Dessa ungar… man måste ju bara digga deras fantasi!

I morgon blir det minst lika fullspäckat schema! Kolla ut en grindlösning ut mot vägen, storhandla, picknick i lekparken (om det inte regnar då men då får vi flytta picknicken hit hem) med sockerkaka och saft och så ska jag och storbarnen fara iväg efter middagen på dansens hus så att dom får roa sig lite. Pjuh! Blir trött bara av att tänka på det nästan.

Baddag

Av , , Bli först att kommentera 2

 Idag har mina barn badat ute i poolen. Den är ju egentligen lite liten men men.. den får duga i sommar. Minstingen tyckte det var superkul att springa runt nakenfis (såklart!) och blev typ hyperlycklig när jag tog fram vattenspridaren. Och tänk att det bara är maj än… men i det här varma härliga vädret så måste man ju få svalka sig också, speciellt barnen.

Vi har grillat korv också, och hållit i marsvin och promenerat, cyklat, bråkat och lagat mat. Typ en snabbsammanfattning. Och K har varit med sin bästa kompis morfar nästan hela dagen. Nu sover då alla ungar och den här mamman ska se lite film och bara vara.

Psykologin sket sig

Av , , 2 kommentarer 2

 Det gick åt skogen på psykologiprovet. Fick värsta hjärnsläppet och lyckades tappa bort namnet på biologiska perspektivet. Så jävla dum liksom.

Jaja, det blir väl omprov till veckan! Det värsta är nästan att bita på naglarna under helgen och hoppas att jag får veta tid för omprovet redan på måndag så jag hinner plugga lite till.. för i helgen hinns det inte, gubben jobbar! Som vanligt..

Vill man vara fin..

Av , , 1 kommentar 1

 När jag färgade håret första gången (rättare sagt: min mamma hjälpte mig att färga håret) så vet jag att hon sa "vill man vara fin så får man lida pin!" när hon duschade ut färgen ur håret mitt.

Ja, nog stämmer det alltid! Ikväll när jag var på skolan så såg jag gubbens facebook uppdatering;

"Knut har hittat rakapparaten och har nu en kal fläck. -Jag har klippe mig och gjort mig fin i håre, sa han. 

Själv tyckte jag det blev….lite si sådär."

Ja, huvudsaken han själv gillar det..

By the way: jag fick B i omvårdnadskursen och C i medicin 1!!! Wohoo vad jag är bra, tralalalala! Det trodde jag inte så jag lever på lyckan.

Känner typ paniken växa för varje minut inför torsdagens prov i psykologi, jag faller väl ner till verkligheten då med ett jättebrak…

Utmaning!

Av , , 2 kommentarer 5

Läste just en kommentar om Lyckseles blivande köpcentrum, att VÅRDEN tillhör minsann landstinget och det har ingenting med kommunen att göra så kommunen kan ju heller inte spara pengar genom att dra ner inom vården.

 

 Sjukhus och vårdcentral tillhör landstinget – ja. Så långt är vi överens. Men VÅRD kan vara mycket mer, exempelvis särskilda boende för äldre och handikappade/hemtjänst står faktiskt kommunen för. 

 

Jag bor hellre i en stad som tar hand om sina medborgare än en stad som har förtroendevalda som först ser till att kommunen går back med hela 40 miljoner och som sedan vill höja stadens estetik, vem ska betala det om inte skattebetalarna och kommunens anställda som får slita hund för att få samma jobb gjort med mindre personal – det är dit vi är på väg.

 

Det heter så fint att det ska effektiviseras, göras nya rutiner som ska fungera bättre. Bla bla bla, många vackra och stora ord som kommer från munnar som egentligen inte vet vad dom säger. När har Lyckseles politiker varit ute på golvet och jobbat på ett äldreboende?

Jag vet att politikerna ibland besöker olika boenden. Men det ska ni ha klart för er, käre politiker, att det är stor skillnad på att komma på besök på ett boende under dom flesta gamlas vilopaus från vardagen och träffa "dom pigga" pensionärerna som bor på bygget, sitta och prata en stund och bli bjuden på kaffe och kaka jämfört med att jobba.

 

Nu menar jag inte heller bara att komma och gå utöver och titta på under arbetet under en dag. Prova att gå en inskolning på tre dagar och sedan jobba som ordinarie i en månad, enligt befintligt schema. Naturligtvis så ska även du arbeta helg, något annat är osolidariskt. Kanske har du riktigt tur att hamna på något av de boenden som är såpass effektiva att dom anställda faktiskt får arbeta varannan helg, tänk om du har sån tur! 

 

Ta det som ett önsketänkande eller en utmaning, helst det sistnämnda. Naturligtvis ska du då få en rimlig erssättning för ditt jobb på nämnda plats; naturligtvis så är du såpass storsint att du avstår från din egen lön denna månad och får i stället den höga lönen som en vanlig undersköterska får, rimligtvis så får du ingångslönen eftersom du är helt ny på jobbet – något annat är otänkbart.

Man får betalt efter det arbete man utför, man får det man förtjänar. Eller hur var det nu?

 

Men vad hjälper det att gnälla i en blogg, trebarnsmamma och studerande som jag är? 

 

Förskolans dag!

Av , , Bli först att kommentera 1

 

Idag är det förskolans dag! På förmiddagen så for ju då jag naturligtvis på grabbarnas avdelningar, alla förskolebarnen (eller i min värld då: dagisbarnen) började med att sjunga för föräldrarna. Sedan blev det fika, bubbelblåsning och målning och så fick ju barnen naturligtvis leka om dom ville det. Jag och grabbarna grus började med att fika för det var typ en hel flock med ungar runt såpbubblorna, det var ju där K helst ville vara men jag tänkte att snart flockas väl hela gänget vid fikavagnen så vi började med fikat medans det var ganska tomt runt fikavagnen. 

Barnen fick glass, och skåda den fina blomman som K har på kinden. Min stora kille… har sett en grej på Dollar som han ska få när han fyller år… inget dyrt eller märkvärdigt men ändå. Och kepsen han har på sig, det är också från Dollar. 10 spänn, lätt värt! Med spindlar och spindelnät, lite spindelmanneninspirerat tänkte jag. Det är ju mycket spindelmannen nu. Och batman. 

Såpbubblorna.. fröknarna hade ju varit jttesmarta och delat av pet-flaskor som barnen fick blåsa med. Jättesmart tycker jag! Det ska jag härma i sommar.

Min sina lille A i sin nya solhatt från H&M. Mammas lilla bebis håller på att vara stor! Lite vemodigt att inte ha någon riktigt liten men samtidigt: skönt! Han går själv, äter och dricker själv och visar med kroppen vad han vill. Det går liksom att göra mera när alla ungarna åtminstonde går själva.

Sen då, ja… jag har ju gratulerat en vän som fyller år idag! Hurra, hurra 🙂 Fick jättegod tårta, och en välbehövlig surrastund. Av mig fik hon ett handgjort doftljus och en handgjord chokladkaka från Elmas butik. Tyvärr så lägger ju butiken ner snart men jag kan å andra sidan inte säga att jag har varit en flitig besökare. Visst har jag gått in och tittat nån gång sådär men har inte vart någon storshoppare där, men ändå så är det tråkigt att det inte går runt för dom som vågar liksom. Jag vill också öppna något eget. Men jag vill ju så mycket så det är nästan svårt att välja. Får börja med att utbilda mig klart, tror ändå att jag skulle bli en bra sjuksköterska och en toppenbra barnmorska så det är mitt mål karriärsmässigt eller vad man nu ska säga. 

Kvällen då, tillbringades på skolan som vanligt en torsdagskväll. 3 timmars psykologi, nästa vecka är det slutprovet! Är typ hyper över hur det ska gå, jag blir överlycklig om jag får godkänt i den kursen för jag fattar ungefär noll hittills. Blir att råplugga i helgen och till veckan! Men nu, mina vänner och inte vänner eller vem som nu läser: god natt, nu ska den här mamman läsa lite psykologi och sedan ska hon sova!

 

Stressigt som rackarn!

Av , , Bli först att kommentera 0

 Jamen nu så är jag klar med alla uppgifter till vård och omsorgskursen! Pjuh! Sista dagen att lämna in idag… sista uppgiften åkte iväg över nätet för typ en minut sedan. Äntligen! Bara psykologin kvar nudå… ska träffa två ur klassen idag/kväll för vi ska sitta med grupparbetet som ska vara inne den 20:e. Drygt att sitta inne och plugga när det för en gångs skull blev riktigt fint väder ute! Men vad gör man? Det är bara att gilla läget helt enkelt.

Idag inviger jag förresten min snyggjacka från Meandi!

Inte jag på bilden dock.. tyvärr! (Jag är något typ fylligare, haha!) Bilden lånad från Meandi:s hemsida: www.meandi.se

 

Fullproppad kalasdag!

Av , , Bli först att kommentera 2

 Idag har det varit fullt upp! Började dagen på biblioteket, pluggade tills jag blev så hungrig så att jag helt enkelt var tvungen att åka hem och äta. Det blev två mackor… inte särskilt nyttigt alltså, men dock bukfyllnad. Sen, cykla och hämta E på skolan, skyndade oss hem för vi skulle hinna till optikern och välja glasögonbågar. Väl där så har dom lunchstängt… men, vi strosade på stan en stund, E hittade 3-pack sockor åt sig och K som hon fick köpa. 6 par strumpor för 40 spänn är helt rätt klass tycker jag. Strumpor har ju en förmåga att försvinna…

Men, hos optikern då. Tre bågar har vi lånat hem. Naturligtvis så är dom ju dyra allihopa. Ska in till andra optikern i morgon hade jag tänkt och låna hem därifrån också, hoppas dom är något billigare och kanske något ordentligare som liksom känns stadigare.

Sen, stressa hem och hämta K för hans bästa kompis fyller ju hela fyra år idag! Grattis grattis till stora killen! Hulkentårta, saft och lek förgyllde dagen, ojoj vad roligt dom hade!

Ja, sen for vi ju hem, åt, hälsade på morsfarsan en sväng, hem igen, besök av en som tittade på dubbelvagnen, in och kvällsfika, dammsuga och våttorka ungarnas rum, var tvungen att åka iväg och köpa nya toaborstar och toarengöring för toan uppe var inte särskilt fräsch. Rengjorde toan, läste godnattsaga, försökte få isäng storbarnen och sedan då lille A. Men nu sover dom alla för ett tag sedan och mamman har lite lugn och ro, så länge det varar 😉

Ja, det var min dag i stora drag, jag som enligt vissa "bara" är hemma…