Jag lever

Av , , Bli först att kommentera 4

Idag mina vänner, och kanske ovänner, så var jag med om en lapraskopi. Alltså en tillhålsundersökning.

Jag fick äntligen ett namn på vad som fela.  Äntligen fick jag bekräftelse på att det faktiskt finns en förklaring till dom smärtor som jag känner ibland. Bekräftelse att det inte alls är gallan eller gallgångarna det är fel på. Äntligen kan jag kanske hitta en behandling som funkar för att förebygga det värsta,  i stället för att smärtlindra när smärtan väl kommer.

Jag lever. Jag har fått ett namn på vad som är fel. En aning mörbultad i kroppen men långt ifrån vad jag trodde. Kanske är det värre i morgon, kanske inte. Värmekudde, alvedon och ipren tar man sig ganska långt på.

 

Träningsvärk

Av , , Bli först att kommentera 2

Idag har det varit helt fantastiskt fint. Bra väder, middag ute (älskar grillring en – om nu någon har missat det), bullbak och glada barn som har haft kompisar. Att barnflocken åt upp hälften av bullarna, ja det är ju sånt som hör till.

Men nu när barnen somnat så kom träningsvärken. För Rebban har ridit idag och kroppen har återupptäckt en massa muskler som både kroppen och Rebban hade glömt bort. Det är ju nästan ett mysterium hur man kan ha träningsvärk i rumpan liksom. Jag red inte ens speciellt länge. Eller fort för den delen. Men ändå… träningsvärk. Men en bra träningsvärk. Det var jätteroligt, och tänk att gamla Rebban minns hur man gör – DET är nästan mest fantastiskt!

Arbetsintervjuer

Av , , 1 kommentar 1

En av två arbetsintervjuer gjorda för idag.

Ja, precis, du läste helt rätt – Rebban söker nytt jobb. Kanske. Vi får se vad som sker.

Jag hann bara komma hem från första intervjun så kom ju tankarna. Varför sa jag inte så? Men varför berättade jag inte det, eller sa så i stället?

Men, ja..med tanke på att jag lever på alvedon för tillfället och att rösten låter som en kråka så hoppas jag att jag ändå gjorde okej ifrån mig på intervjun. Jag hoppas verkligen på det jobbet.

 

Annars i livet då? Det är ett bra tag sedan jag uppdaterade bloggen, mycket har hunnit hända. Jag fick tillsvidare anställning som undersköterska.  Vi har köpt nya soffor. Jag har hunnit sticka x antal tjocksockar, virkat x antal ugglor och såklart mycket mer.

Men, mer om det vid ett annat tillfälle. Nu ska jag ladda inför nästa intervju kl 15.00

Och i morgon samtal om min nuvarande anställning. Det är mycket som händer, många stigar som kan leda vidare från just nu. Jag har ju såklart några vägar som jag föredrar framför andra, men jag tror ju på utveckling och förändring så förhoppningsvis så leder allt till något bättre vad som nu må ske.

 

 

Livets lyckliga dagar

Av , , Bli först att kommentera 2

Hösten är här. Det känns i luften.

Imorgon börjar dessutom allvaret. Dagis och fritids för barnen… det känns både konstigt och skönt på samma gång. Konstigt för att dom varit lediga så länge. Skönt för att dom kanske får kompisbehovet tillfredsställt på ett annat sätt. Den senaste veckan har ju dom flesta redan hunnit tillbaka till sitt allvar med jobb, lämning och hämtning.

Den här dagen har varit bra. Jag är förkyld och har ont i kroppen men livet ska ju rulla på ändå. Har roat mig med att baka bullar och syltgrottor med hemkokt blåbärssylt. Sylten kokade jag igår. Den blev bra, men lite för fast för min smak. Men…den lär nog funka till pannkaka i alla fall.

Barnen har lekt både ute och inne idag. Vädret har varit helt okej fram till nyss, då drog molnen ihop sig. Kanske blir det regn? Inte mig emot om det regnar imorgon för jag ska ändå sova, ska ut och jobba natt.  Men jag måste nog ta och söka åt ungarnas regnkläder så vi är beredda utifall att.

Livet på en pinne

Av , , Bli först att kommentera 0

20150804_005043

 

En rad här och en rad där och plötsligt börjar det likna något. Just det här ska bli en tröja har jag tänkt. Garnet är Big Veronica,  var bara tvungen att köpa det för färgernas skull. Köpte det någon gång i Umeå på Coop av alla ställen. Det blir nog bra när det är klart.

Annars idag så har vi varit i Umeå hela familjen, på Nolia. Herrejissus ändå… ibland vill jag bara ha en stopp knapp på grabbarna. Dom har sprungit massvis. Lille A somnade i bilen på väg hem säkert vi stannade på Statoil och köpte glass, sen var han vaken resten av vägen. Men det blev sent ändå för dom ikväll, tror inte dom var isäng förrän just efter 21.

Men, dom är nöjda med dagen och det är ju huvudsaken. A fick en ny softshelljacka, K köpte sig en tshirt och E hittade en docka. Mannen köpte en häckar och jag köpte ett strykjärn. Snacka om könsindelat va?

I morgon kväll vakar jag på igen. Och snart är sommaren slut. Och jag känner att jag vill resa bort. Men vi får välan se vad som händer och sker.

Jag hoppas såklart på att provanställningen blir en tills vidare tjänst. Om inte så lär det nog lösa sig det med så småningom.

 

semester!

Av , , Bli först att kommentera 2

20150704_11413220150704_124348

 

Ja… mina vänner och icke vänner. Det blev en tripp till Junsele. Har hunnit besöka både det tempererade badet och djurparken och provat den lokala pizzerian. Och träffat myggen som det ju finns en uppsjö av i junsele.

Grabbarna har spelat fotboll. Treåringen har beundrat en fyrhjuling och pratat med killen som körde den. Eller, pratat med är väl att ta i. Treåringen stod med fingrarna i munnen iklädd sina shorts och tshirt (motiv: blixten mcqueen) och tittade storögt beundrande på fyrhjulingen som dess förare skulle tanka varpå föraren frågar om han gillade fyrhjulingar, grabben  nickar högtidligt och föraren surrar på. Och mamman? Hon stod och skrattade tyst åt scenen medan hon tankade bilen och hoppades att hon inte syntes. Väldigt sött var det.

 

 

 

 

 

Snor, sol och kalla fötter

Av , , Bli först att kommentera 2

Idag när jag ska sova, då lyser såklart solen.

Ni kan vara lugna, det kommer att bli en otroligt fin sommar – för Rebban ska jobba natt! Det är nästan alltid fint väder när jag jobbar så håll tummarna för att jag får jobba järnet.

Ska sova skriver jag, för det är det som är meningen. Att jag ska sova inatt alltså. Så varför sover då inte Rebban? Jo, för att när Rebban vaknade i morse så vaknade hon med dunkande huvudvärk, säkert 2 kg snor som rann samtidigt som det inte gick att få ut ur skallen och hon håller dessutom på att förfrysa fötterna. Som om det inte räckte så gör halsen ont och näsan är sådär fint röd och öm efter diverse snytningar. Ingen bra kombination. Det är synd om Rebban idag!

Men annars, förutom den petitessen, så är det rätt bra måste jag säga.

Säkra vårtecken

Av , , Bli först att kommentera 1

Ett helt säkert vårtecken är när ungarna tar fram cyklarna. Ett annat är när Studsmattan monterad.

Nu är det vår! Får vi i alla fall hoppas.

Annars…snoriga näsor överallt. Min med. Idag är det en tung dag. Huvudvärk, snoret rinner, ungarna har noll tålamod och bråkar. Lunchen blev lugn i alla fall, det är ju alltid något att glädjas åt.