Blommor och blad

20140311_000409

Jag har börjat virka blomsterrutor som ska bli till en sjal. Är inte säker på färgerna men jag tog vad jag hade hemma.

Jag tittade i en virkbok som jag köpte för ett tag sedan för lite inspiration och hittade den här sjalen där, superfin. ska egentligen virkas med tjockt garn och 7:ans virknål. Jag hade bara Fritidsgarn i tillräcklig mängd hemma så det fick bli det garnet, och 8:ans virknål. Blir stora blommor så vi får väl se, om inte annat kan det ju bli en present någon gång framöver.

Annars… det har varit en bra dag, men blåsig. Dottern var hemma från skolan, vattkopporna har börjat ge sig lite men hon blir nog hemma nån eller några dagar till. Vi får ta en dag i taget.

Hur som helst, plugg på förmiddagen. Efter lunch for vi på Granngården, hög tid att plantera så jag köpte två såna där minidrivhus i plast och så hittade jag ett gulligt litet ett i glas för ynka 50-lappen på rea. Och såklart, frön.

Hade kvar lite frön från i fjol men i år blir det inte alls lika mycket. Har sått pensee, flitiga Lisa, nån fler blomma, körsbärstomat, basilika, citronmeliss, persilja och såklart några sorters chili. Nu är det bara att vänta och se vad som tar sig.

Mannen jobbar. Det blåser och jag kan inte sova.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.