Sydney (dag 6)

20140504-230430.jpg

Snart har jag varit borta en vecka, sjukt! Och det har hänt mycket sen jag skrev sist. Var ska jag börja?!

Jo, i morse, 6.15 precis, gick ett alarm igång i sovsalen. En väckarklocka tänkte jag, samtidigt som ingen annan gjorde minsta min för att det skulle vara något annat heller. Men efter vad som kändes som flera minuter började jag fundera på om det inte var så trots allt, och visst var det så. Brandlarmet var det som gick. Jag väckte fransmannen i rummet som fortfarande sov och lyckades trots enormt fumlande få med mig det viktigaste innan jag sprang ut. Ni vet, utan pass klarar man sig inte så långt utanför eu-gränserna.

Det var ett falsklarm. Tack för den sovmorgonen.

Senast jag skrev så var jag på väg till det berömda operahuset här i Sydney för en konsert. Det var en häftig upplevelse och jag är glad att jag verkligen tog chansen att uppleva något istället för att bara gå en guidad tur som inte alltid är så intressanta.

Dagen därpå, i går alltså, hakade jag på en tripp till Hunter Valley, ett stort vinområde nordväst om Sydney. Jag åkte med ett företag som heter Colourful trips. Under dagen besökte vi tre olika vinföretag. Egentligen var det bara det första vi besökte, Mount Pleasant som var värt att åka till, något vi var överens om i bussen på väg tillbaka. Det var i särklass det trevligaste stället och vi hade en oerhört trevlig och ingående guide och själva stället var fantastiskt fint. Synd bara att det inte är säsong för bären just nu, då hade det varit ännu vackrare. Men hur som helst, ska ni till Hunter Valley så se till att åka till Mount Pleasant.

I dag har jag varit ute vid havet. Det finns väldigt många olika stränder här och jag hann se ett antal av dem. Jag åkte ut till Bondi Beach och gick den så kallade kustvandringen till CooGee beach. Man går antingen dit, vilket tar cirka två timmar, eller till Bronte beach, vilket tar drygt en timme. Jag uppskattade framförallt den första delen av vandringen. Stränderna höll hög klass och vågorna var riktigt bra, och då är det inte ens högsäsong som jag förstod det. Så Bondi, Tamarama och Bronte kan ni lägga på minnet när det handlar om stränder!

Nu är det dags att sova. I morgon är det dags för en ny tripp, denna gång ut till Blue Mountains!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.