Byron Bay (dag 9)

20140507-105511.jpg

Här kommer en kortare uppdatering. Har spenderat natten på en 12h-buss mellan Sydney och Byron Bay. Sov förvånansvärt bra och länge.

De två avslutande dagarna i Sydney var fantastiska. Först och främst åkte jag ut till Blue Mountains, även denna gång med företaget Colourful trips. Fördelen med att åka med en guide är att man ofta får se mer än om man åker själv, just för att de har koll på området. Dessutom slipper man transportkrångel. Om man ska ut till Blue Mountains på egen hand tar man tåget till Katoomba och får sedan gå till de olika startplatserna för att ta sig ut i regnskogen. Vi hade fantastiskt fint väder, vilket är ett krav för att det ska vara värt att besöka Blue Mountains. Det är vyerna som är grejen.

I går hann jag med en liten sväng till Manly. För att ta sig dit är det enklast att bege sig ned till hamnen vid Operahuset och ta en färjetur på ca en halvtimme.
Manly är fantastiskt fint. Det är som en egen liten stad med en fantastisk strand. Jag rekommenderar starkt att åka dit. Stranden är till och med bättre än Bondi enligt mig och andra.

Nu ska vi se vad Byron Bay har att erbjuda. Som jag förstått det ska det vara ett avslappnat måste-besöka-ställe. Det är en liten ort med bara runt 10.000 invånare. Kan tänka mig att det finns ungefär lika många backpackers i området.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.