Byron Bay (dag 10)

Det blir bara ett kortare stopp i Byron Bay, inte minst på grund av halvdant väder. I morgon bitti åker jag vidare mot Brisbane där det förmodligen också blir två nätter innan jag fortsätter min färd norrut.

I går passade jag på att strukturera upp resterande delen av mitt Australien-äventyr. Jag har bokat en tredagarstur både till Fraser Island och Whitsundays. Jag har dessutom styrt upp densitet dagarna i Cairns där jag bland annat ska på en dagstur i en välkänd regnskog vid namn Daintree.

Byron Bay då? Ja, förutom att det har regnat från och till så är det en ganska avslappnad liten ort. I ”centrum” finns en hel del sköna butiker och matställen och det finns gott om stränder för surfare.

I dag gick jag en vända runt orten, fram till fyren och tillbaka. Ca 3 km enkel väg. Det var en upplevelse och helt klart värt att göra om man ändå är här. Fyren ligger högt upp och ger en fin vy över kustlandet. Dessutom ligger Australiens fastlands mest östliga punkt här, vilket kan vara värt att notera.

I övrigt finns det inte så många sevärdheter, utan det är mest atmosfären som lockar folk hit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.