Fraser Island (dag 18)

20140516-230004.jpg

Åter på fastlandet efter tre fantastiska dagar på Fraser Island. Fraser Island är världens största sandö med en total yta på 1840m2. Det är sand överallt. Vägarna består av sand, faktum är att de långa sandstränderna används som highway vilket är lite udda. Man kan inte bada i havet på grund av hajar och annat, men i stället finns det över ett hundratal sötvattensjöar, varav några riktigt badvänliga (trevliga). Ön kryllar av dingos, orangea vildhundar som låter som vargar och är Australiens största landlevande rovdjur. I regel ska de vara ofarliga, men vi blev tillsagda att inte gå omkring ensam och alltid ha med oss ett ”spjut” i fall en dingo (eller andra djur också för den delen) skulle attackera. Vi såg många dingos, ska sägas. De tyckte om att vandra runt i vårt läger nattetid, vilket gjorde nattliga ”toalett”-besök onödigt spännande.

Jag åkte ut till Fraser Island med ett företag som heter Palace Adventures. Vi var ett 20-tal med på äventyret, fördelade på tre större bilar. Färjan mellan Hervey Bay och Fraser Island tog ca 30 minuter. Under dagtid (mellan 8-17) utforskade vi ön, regnskogen och några av de mest välkända sjöarna (Eli Creek, Lake McKenzie m.fl.) och på kvällstid spenderade vi tiden i vårt läger beläget längs den östra havsstranden. Vi bodde i tält till skillnad från andra Fraser-arrangörer, de flesta brukar sova i någon form av sovsal/hostel som jag förstått det.

Vi hade i alla fall riktigt kul. Vädret pendlade mellan kanonbra till fruktansvärt, men på det stora hela var det helt okej. Det är riktigt, riktigt vackert på Fraser Island och jag rekommenderar verkligen ön som utflyktsmål för dig som ska besöka Australien. En annan positiv ingrediens i det hela är att det rent socialt är en väldigt bra erfarenhet. Dels tvingades vi, för varandra på förhand helt okända, att samarbeta gällande matlagning etc., men framförallt fick man chansen till att skapa nya vänskapsband.

Nu väntar en natts sömn i Hervey Bay och i morgon kväll väntar nattbuss till Airlie Beach. Därifrån åker jag på måndag ut till Whitsundays på en tredagarstur likt denna. När vi åter är i Airlie Beach på onsdag tar jag direkt nattbussen till Cairns där jag ska spendera mina sista fyra dagar i Australien (för den här gången).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.