Airlie Beach (dag 24)

Så har det första riktiga bakslaget kommit. I måndags begav jag mig ut till Whitsundays för två nätter ute på öarna. Det är verkligen vackert där ute, men jag kunde tyvärr inte njuta till fullo. Jag vaknade natten till måndag med vad jag trodde var smärta i vänster axel. Ni vet, man kan ju sova i konstiga ställningar, vilket jag trodde var fallet. Smärtan spred sig så småningom ned längs vänster sida och med min muskelhistorik var jag säker på att det hade något med det att göra, nerver i kläm och så vidare. Jag sov knappt överhuvudtaget ute på Whitsundays, det gjorde för ont för att ligga ned.

Väl på fastlandet igen beslutade jag mig för att gå till en doktor, men nej, ingen tid för mig inte. I ett sista försök gav jag dem mitt nummer i fall det skulle uppstå en lucka under dagen, i går alltså. Och visst ringde telefonen, och jag fick komma mer eller mindre på en gång. Det första jag sa till doktorn var att ”det är säkert ingenting, men det är ju bättre att vara på den säkra sidan”. Efter en halvtimme med diverse tester drog han slutsatsen att jag dragit på mig en lunginflammation. Därmed blev det ingen nattbuss för mig till Cairns i natt, utan jag lär bli kvar här de närmare dagarna. Läkaren gav mig reseförbud i en vecka, vilket innebär att jag kan glömma det planerade surflägret på Bali och måste förmodligen även boka om min flygbiljett dit. Har i detta nu inte fått tag i min resebyrå ännu.

Angående Whitsundays förresten. Åk inte med Koala Adventures och båten Pride of Airlie. Det är absolut INTE värt pengarna. Med facit i hand tycker jag att det hade räckt med en dagstur från Airlie Beach (orten på fastlandet) till Whitehaven beach (bilden ovan).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.