Airlie Beach (dag 27)

Och där tog min antibiotika-kur slut. Ytterligare en natt väntar här i ”läggan” i Airlie Beach innan jag tar nattbussen upp till Cairns i morgon. Det innebär att jag får fem nätter i Cairns innan flygresan till Bali. Av vad jag hört av andra resenärer räcker det med två, tre nätter i Cairns – givetvis beroende på vad man ska göra. Många åker dit för att ta sig ut till barriärrevet, eller ta sig till regnskogen Daintree som jag ska besöka. I övrigt ska det vara ett ganska trist ställe. Och ja, hade jag vetat att jag skulle bli frisk på bara några dagar hade jag givetvis bokat ett tidigare flyg, kanske redan på fredag, men det är ju lätt att säga med facit i hand. Tur att vädret här är alldeles förträffligt just nu – jag klarar mig.

Sedan sist har jag inte gjort mycket alls. Softat i solen, sovit ohyggligt mycket, löst sudoku, lyssnat på podcasts och sett klart säsong tre av Suits. Helt enkelt gjort allt för att bli frisk. Dessutom visas en Harry Potter-film per kväll på tv, inte dumt det inte.

Och angående Champions League-finalen. Atlético Madrid har stått för en av de mäktigaste säsongerna ett lag, sett till förutsättningar, har gjort under min livstid. Hatten av.

Resebudgeten jag satte upp för Australien har jag kastat i papperskorgen. Redan när jag bokade alla mina turer här i OZ insåg jag att jag skulle dra över med ett par tusen, men nu med den här veckans alla utgifter kommer jag stå på ungefär dubbelt så mycket utgifter för Australien som var tänkt. Nåväl, försäkringen ska ju täcka det mesta och med det i beaktning kommer jag efter Indonesien totalt stå ungefär där jag trodde att jag skulle stå, så vida jag inte får för mig att spendera multum där.

Jag kollar fortfarande åt fel håll varje gång jag ska gå över vägen. Nedrans vänstertrafik.

Jag har fortfarande inte bestämt hur jag ska göra när jag kommer till Bali. Jag tror att min vistelse på själva Bali kommer bli ganska kort då jag troligen söker mig mot Gili-öarna tämligen omgående. Vidare funderar jag på – mycket beroende på priser – att ta en sväng till Komodo, ön med de gigantiska Komodo-varanerna. Tanken slog mig redan hemma, men då jag och särskilt min bror Jonathan brukar kika på Youtube-klipp med odjuren, kände jag att vi borde besöka ön tillsammans någon gång. Men vad tusan, man kan ju åka dit flera gånger!

Det är just det här, att inte veta vad man ska göra nästa vecka, till helgen, eller ens i morgon, som gör backpackerlivet så fantastiskt. Det stavas frihet.

Förresten, grattis på mors dag, mamma!

Nu sänds snart Harry Potter och fången från Azkaban. Innan dess ska jag packa ihop så jag får sova så länge som möjligt innan utcheckning 11.00 i morgon bitti. På återseende!

P.s. Bilden ovan är tagen från strandpromenaden här i Airlie. Umeälven, släng dig i väggen!

En kommentar

  1. Berith

    Tack min käre son ! Underbart att du är frisk och att du ser alla möjligheter ! Lycka till och akta dig för ev. varaner. Kram / mamma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.