Cairns (dag 31)

Cairns. Sista destinationen på mitt äventyr längs den australienska östkusten. Jag kom hit runt 8-snåret på morgonen i förrgår, efter lite buss-strul längs vägen. På söndag flyger jag vidare till Bali, med ett geografiskt opassande stopp i Brisbane.

Jaha, Cairns då? Det är en större stad än de jag varit i på sistone. Staden har runt 150.000 invånare och livnär sig mycket på turismen i området, inte minst på grund av läget till Det stora barriärrevet. Hade jag varit en vän av vatten hade jag, likt uppskattningsvis 80% av alla turister, åkt ut och dykt i revet, men nej, jag känner inte för det.

I går åkte jag ut på en tur upp till regnskogen Daintree och Cape Tribulation. Höjdpunkten var båtturen i Daintree river, där man kan se vilda krokodiler, men i övrigt måste jag säga att jag tyvärr valde fel företag att åka dit med. Bortsett från en halvtimme runt Mossman George fick vi aldrig vandra omkring i regnskogarna, vilket jag på förhand förutsatte. Lärdom från detta? Kolla upp vad det är du bokar, kommer mer synpunkter på detta i mitt summerande Australien-inlägg senare. Jag är faktiskt riktigt besviken på den turen, som var genom Adventures Company. 75% av tiden spenderades i buss.

Fram till söndag har jag inte alls mycket planerat, utan tänker ta dagen som den kommer och fortsätta planera Indonesien-äventyret. På återseende!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.