Uluwatu (dag 40)

Hur gjorde man tiden innan mobiltelefonen? Det är en fråga som ganska ofta känns aktuell, åtminstone för mig.

Ute på resande fot har man sällan samma möjligheter som hemma om man använder samma kontantkort/abonnemang som hemma i Sverige. Det rinner i väg snabbt och ett samtal på några minuter kan kosta mer än den lyxiga lunchen som du kanske unnade dig förra veckan. Därför skaffade jag mig ett australiskt kontantkort i Australien då jag ändå skulle vara där ganska länge och framför allt för att ha ständig tillgång till internet.

Jag har inget lokalt sim-kort här i Indonesien. Och jag bytte aldrig tillbaka till mitt svenska när jag kom hit (för att undslippa ev. onödiga kostnader). Därför kunde jag inte ringa över huvud taget.

Till saken. Hade jag haft mitt svenska simkort i telefonen i går hade jag kunnat undslippa att virra omkring två timmar i sand, under glödhet sol. Nåväl, man kan lugnt säga att jag fick min dagliga motion.

Jag skulle möta upp mina vänner Elin och Johan för att följa med dem på en heldag med sikte mot Uluwatu. Jag hittade dem aldrig. Då ingen av oss är så där jättebekanta med den lokala geografin här rörde vi ihop områdena, varpå jag letade på helt fel ställe.

Till slut fick jag ett sms på mitt australiska av Johan med den rätta adressen, en och en halv timme efter vi skulle mötas.

Jag kunde inte svara. Men jag kunde springa ut mitt i vägen och stoppa första bästa taxi – och det gjorde jag.

Då till nästa problem – trafiken. Det. Går. Inte. Fort. Förmodligen hade jag tjänat tid på att springa sträckan på 3,5 km. Jag kom fram fem minuter för sent, de hade åkt vidare (med all rätt). Då gick jag tillbaka till hotellet, fixade sim-kortet och ringde. 20 minuter senare sågs vi. Tänk om jag hade varit smart nog att utföra sim-kortsbytet tidigare, jag hade ju faktiskt varit i närheten av mitt hotell några gånger. Nåja.

Efter diverse stopp på vägen kom vi ut till Uluwatu, som ligger längst västerut på halvön Kuta Selatan som är Balis sydligaste punkt.

Det finns två (vad jag vet) huvudsakliga turistmål kring Uluwatu. Dels toppklass-surfing och så det berömda ”ap-templet” Pura Luhur. Vi hann med båda delarna och man får väl säga att det kan vara värt en utflykt dit om man är på Bali. Bjuder på ett par bilder!

Dagens tips: Se till att ha rätt sim-kort i telefonen.

20140607-185405-68045512.jpg

20140607-185406-68046271.jpg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.