Peking (dag 48)

Det finns mycket att göra i Peking. Mina första dagar här har milt sagt varit intensiva. Intrycken har för det mesta varit väldigt positiva, vilket har varit väldigt roligt!

Jag börjar känna att det är svårt att hålla reda på vilken dag det är. Det är en rätt skön känsla, en riktig frihetskänsla som jag verkligen ville komma åt.

Nåväl, jag landade på den internationella flygplatsen i Peking, efter flyg från Bali och Kuala Lumpur, natten till onsdag. I dag är det visst söndag, vilket innebär att jag är inne på min femte dag här i Peking. Jag kommer förmodligen att stanna här antingen till tisdag- eller onsdag kväll. I går planerade jag mina drygt två resterande veckor här, en plan som får presenteras i ett kommande inlägg.

Att komma från Bali till Peking var ganska skönt. Som jag varit inne på är det inte så värst uppstrukturerat där på Bali, men det är det här, åtminstone i grova drag (finns gator/ställen som kanske kunde ses över). Jag måste medge att jag gillar när det är struktur på saker och ting.

Än så länge har jag bott på ett och samma hostel samtliga nätter. Det heter City Walls och är beläget strax norr om Den förbjudna staden. Vill man traska så kan man ta sig runt till fots väldigt bra här, även om det krävs tunnelbana/buss till vissa områden som är värda att besöka.

Jag har hunnit med de flesta klassiska turistmålen, såsom muren, Tiananmen Square, Den förbjudna staden, Summer Palace, Temple of Heaven, Klocktornet, Trumtornet och OS-arenan från 2008. Vissa ställen är värda ett besök mer än andra. Heta tips är att spendera en hel del tid på både Summer Palace och Temple of Heaven, vilket är fantastiskt trevliga, historiska och vackra platser.

Nu hinner jag inte skriva mer. Vi hörs när vi hörs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.